Legendara Tina Turner a murit la 83 de ani

Legendara Tina Turner a murit la 83 de ani

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cântăreața Tina Turner, ale cărei hituri precum „The Best” și „What’s Love Got to Do With It” au transformat-o într-un superstar, a murit miercuri la vârsta de 83 de ani.

Potrivit BBC, Tina Turner a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv cancer, un accident vascular cerebral și insuficiență renală.

Ea a devenit celebră alături de soțul ei, Ike, în anii 1960, cu melodii precum Proud Mary și River Deep, Mountain High. A divorțat de Ike în 1978 și a continuat să aibă un succes și mai mare ca artistă solo în anii 1980.

Supranumită Regina Rock’n’Roll-ului, Tina Turner a fost renumită pentru spectacolele sale de scenă și pentru vocea sa și puternică.

A câștigat opt premii Grammy și a fost inclusă în Rock’n’Roll Hall of Fame în 2021.

A devenit una dintre cele mai mari vedete pop și rock ale anilor ’80 și ’90, cu hituri precum „Let’s Stay Together”, „Steamy Windows”, „Private Dancer”, melodia din deschiderea filmului „GoldenEye”, „I Don’t Wanna Fight” și „It Takes Two”, un duet cu Rod Stewart.

A jucat, de asemenea, în filmul „Mad Max: Beyond Thunderdome” din 1985 – care a inclus un alt hit al ei, We Don’t Need Another Hero – și în opera rock „Tommy” din 1975 a trupei The Who, în rolul Acid Queen.

Și-a găsit fericirea alături de cel de-al doilea soț al ei, directorul muzical german Erwin Bac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.