Seri portugheze la Timișoara: concert inedit cu Et Toi Michel, plus un...

Seri portugheze la Timișoara: concert inedit cu Et Toi Michel, plus un spectacol de teatru

0
DISTRIBUIȚI
Cantautorul Et Toi Michel va susține un concert la Timișoara

Amatorii de cultură portugheză au parte la sfârșitul acestei săptămâni de două evenimente inedite la Timișoara, în cadrul cărora vor avea loc concerte cu artistul Et Toi Michel și teatru alături de Casting Out Nines.

Et Toi Michel este pseudonimul muzical al lui João Mota, un cantautor portughez din orașul Setúbal, care îi amintește la influențe pe artiști ca Cesária Évora, Billie Holliday, Nina Simone, Tom Waits, Nat King Cole, Lhasa de Sela sau Serge Gainsbourg.


Primul său single, „A Montanha” a apărut cu trei ani în urmă și a fost urmat de o serie de apariții în cadrul unor evenimente muzicale de prestigiu. Potrivit lui João Mota, proiectul s-a născut din nevoia recupperării unor cântece vechi pe care a simțit nevoia să le prezinte solo într-un format inspirat de contextul artelor spectacolului. De aici și personajul Et Toi Michel, nume pe care l-a preluat dintr-un salut jovial. Personajul interpretat de el se descoperă ca un clovn trubadur, un muzician pentru care cântecele devin fabule suprarealiste care invocă neliniștea umană și care îți propune să dezlege subtilitățile timpului. Artistul portughez a lansat albumul „Perguntem aos peixes“.

Evenimentele de la Timișoara sunt realizate de către FITT în colaborare cu Experimentáculo, o organizație de tineret din orașul portughez Setubal, care a luat naștere în anul 2006.

Concertul lui Et Toi Michel va avea loc vineri, 2 iunie, de la ora 19, iar spectacolul de teatru va avea loc duminică, 4 iunie, de la aceeași oră, ambele evenimente urmând să se desfășoare În Spatele Casei (Casa Tineretului), cu intrarea liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.