Ciucă, după întâlnirea cu Ciolacu și Isărescu: Plan de acțiune pentru deficit...

Ciucă, după întâlnirea cu Ciolacu și Isărescu: Plan de acțiune pentru deficit de maxim de 4,4%

0
DISTRIBUIȚI

Discuția cu premierul Marcel Ciolacu și cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a vizat un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan de investiții de 250 miliarde lei, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă.

„Am avut astăzi (luni – n.r.), la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu și cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu și lung”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El precizează că discuția a vizat, în primul rând, „un plan de acțiune comun pentru încadrarea în ținta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflației la 8% și un plan guvernamental de investiții de 250 miliarde lei”.

„Prin aplicarea unor măsuri care țintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmărește ca impactul prețurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetățenilor și să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei.


Am vorbit, atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul meu, precum și despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat. În context, m-am referit și la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles și a cărei aprobare o așteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârșitul acestei luni”, încheie Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.