Conferință de închiere a unui proiect de formare profesională pe bani europeni,...

Conferință de închiere a unui proiect de formare profesională pe bani europeni, la CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Conferința de încheiere a proiectului „FPC Vest – Formare profesională în sprijinul creșterii eficienței angajaților pe piața muncii în Regiunea Vest”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, în care Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este lider de proiect, va avea loc în 29 iunie, de la ora 11:00, în sala Dunărea a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT. Invitați sunt membrii echipelor de proiect ale partenerilor și angajați beneficiari ai programelor de formare profesională continuă, care vor avea ocazia de a afla informații despre proiect și rezultatele obținute.

Proiectul s-a născut urmarea identificării unor nevoi reale ale pieței muncii și găsirii unor soluții adecvate.


În contextul în care piața muncii din Regiunea Vest nu este afectată de șomaj dar este îmbătrânită și neadaptată noilor cerințe, învățarea pe tot parcursul vieții este o necesitate. Astfel, soluțiile adoptate prin proiect au corespuns nevoilor identificate pe piața muncii și au contribuit la rezolvarea acestora prin mijloace specifice: servicii de tutorat și programe de formare a competențelor digitale și lingvistice; programe de evaluare, recunoaștere și validare a rezultatelor învățării dobândite în contexte non-formale și informale; program flexibil de învățare, utilizarea de noi tehnologii și acces ușor și rapid la materialele de instruire; respectarea principiilor egalității de șanse și  nediscriminării. Obiectivul principal al proiectului a vizat îmbunătățirea competențelor profesionale ale persoanelor din Regiunea Vest prin participarea la programe de formare profesională continuă, în scopul încadrării într-o funcție corespunzătoare unei calificări superioare.

Proiectul, lansat în aprilie 2021, a avut o durată de 27 de luni și s-a adresat angajaților, inclusiv persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale, cu domiciliul într-unul din cele  patru județe ale Regiuni Vest, cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.