Şoferi băuţi sau drogaţi, prinşi în weekend în urma unor razii ample...

Şoferi băuţi sau drogaţi, prinşi în weekend în urma unor razii ample în vestul ţării. Aproape o mie de maşini controlate

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii timişeni au desfăşurat ieri şi astăzi o razie de proporţii în judeţ în cadrul acțiunii ROADPOL “Alcohol & Drugs”. Nu mai puţin de 850 de persoane au fost legitimate și nu mai puţin de 785 de autovehicule controlate. Au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.798 de lei, conform O.U.G. 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere. Dintre acestea, 14 sancțiuni au fost aplicate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii au retras opt certificate de înmatriculare și au reținut, în vederea suspendării, 22 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool. De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care: una pentru punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat; trei pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere; şapte pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; respectiv una pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

În judeţul Arad, polițiștii Biroului Rutier, împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică și ai secțiilor de poliție 1 Vlaicu și 2 Micălaca au desfășurat o razie similară în noaptea de sâmbătă spre duminică.


În cadrul acţiunii, au fost legitimate 102 persoane și verificate 98 de autovehicule. 74 de persoane au fost testate cu aparatele alcooltest și DrugTest.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.430 de lei, dintre care 12 pentru exces de viteză, 2 pentru consum de alcool (valoare de până la 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și celelalte pentru alte abateri. Două permise de conducere și tot atâtea certificate de înmatriculare au fost reținute, respectiv retrase.

A fost întocmit totodată un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. Atragem atenția conducătorilor auto că aceste activități au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.

Polițiștii vor continua activitățile pe linie rutieră și în perioada următoare, în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă normele legale, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.