Autoritățile din Banat, la „vânătoare” de migranți ilegali. Ce au descoperit în...

Autoritățile din Banat, la „vânătoare” de migranți ilegali. Ce au descoperit în urma unei razii de trei ore

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin, cu atribuții în domeniul prevenirii, combaterii și descurajării migrației ilegale și a faptelor asociate acestui fenomen, au desfășurat joi, între orele 20:00 – 23:00, o acțiune în sistem integrat, pe DN 6, în zona Municipiului Caransebeș și a Stațiunii Băile Herculane. Scopul acțiunii a fost acela de a preveni și a combate migrația ilegală și traficul de persoane, prin descurajarea comiterii de fapte ilegale asociate acestor fenomene și prin verificarea respectării legislației privind regimul șederii străinilor în România.

La activități au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliția Municipiului Caransebeș și Poliția Stațiunii Băile Herculane, polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi și Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin, polițiști de frontieră de la Serviciul Județean al Poliției de Frontieră, polițiști de la Biroul pentru Imigrări al Județului Caraș-Severin și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Pe parcursul celor trei ore, au fost efectuate verificări în piețe, gări, autogări, unități de cazare în comun sau individuale (moteluri, pensiuni, locații private), precum și la societăți comerciale care au angajați cetățeni străini, pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale atât de angajatori, cât și de angajați.


Au fost verificate șase astfel de unități de cazare și cinci societăți comerciale.

De asemenea, au fost efectuate nouă acțiuni de control pe drumurile publice și în parcările amenajate pe DN 6, tronsonul Caransebeș – Băile Herculane, în cadrul cărora au fost verificate 118 autovehicule de tip TIR, camionete, mijloace de transport în comun, ride-sharing, dintre acestea 77 de transport marfă și 41 de transport persoane.

În cadrul celor 13 acțiuni și controale au fost identificate și verificate 63 persoane străine, aflate în tranzit sau care aveau drept de ședere pe teritoriul României și a fost aplicată, de către polițiști ai Biroului pentru Imigrări, o sancțiune contravențională cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor OUG 194 din 2002 privind regimul străinilor în România.

În cadrul acțiunilor au fost folosiți câini de serviciu, specializați în detectarea substanțelor psihoactive și sonde de detecție din dotarea Poliției de Frontieră.

„Astfel de activități preventiv-reactive vor fi desfășurate și în perioada următoare de către polițiști în colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică în județ fiind principalul obiectiv al instituției noastre”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.