Creații muzicale românești şi norvegiene, în premieră la Timișoara

Creații muzicale românești şi norvegiene, în premieră la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul „RoWayNorMania”, propune o serie de concerte educative promovate în cadrul unui turneu prin mai multe orașe din țară, iar cei 11 muzicieni care interpretează creații muzicale contemporane vor poposi și la Timișoara în 14 iulie, ora 19.00, la Liceul „Ion Vidu”, accesul publicului find gratuit.

Lucrările, prezentate în premieră absolută în acest turneu, vor fi interpretate de muzicieni români și norvegieni sunt „Die Position der Unklarheit, op.191, nr.3”, o compoziție a lui Mihnea Brumariu, și „Image pentru clarinet, vioară și violoncel”, de norvegianul Stig Nordhagen. Ele vor fi înregistrate și vor putea fi interpretate în continuare de cei care vor dori să le cânte. Totodată, drumurile muzicienilor români în Norvegia și a celor norvegieni în România vor fi subiectul unei povești despre o călătorie artistică între două lumi care nu se cunosc îndeajuns dar care au în comun muzica.


„Majoritatea ansamblurilor de muzică de cameră nu supravieţuiesc în timp din cauza lipsei experienţelor practice nu a pregătirii academice. Ei nu au cunoştinţe practice despre cum se crează un grup, cum se dezvoltă relaţiile interumane, nu au cunoştinţe despre marketing şi promovare sau cum să îţi câştigi existenţa din această meserie” susține Makcim Fernandez Samodaiev, organizatorul acestui proiect.

 

În cadrul acestui turneu naţional, publicul îi va putea asculta pe Monica Florescu (pian), Krisztina Eikeset (violoncel), Stig Nordhagen (clarinet), Sigmund Eikeset (vioară), Koppándi Jenő (vioară), Sándor Antal (violă), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel) şi cvartetul de coarde „Animato” al studenților de la conservatorul „Gheorghe Dima” din Cluj, care s-au alăturat proiectului. Fianțarea proiectului s-a făcut printr-un grant la care au participat Islanda, Principatul Liechenstein și Regatul Norvegiei, pentru întărirea relațiilor dintre țările din estul și sudul Europei cu statele baltice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.