CSC Dumbrăviţa a încheiat seria amicalelor cu un succes la Oradea. Alb-verzii...

CSC Dumbrăviţa a încheiat seria amicalelor cu un succes la Oradea. Alb-verzii au oficializat zece achiziţii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: cscdumbravita.ro

CSC Dumbrăviţa a înregistrat azi o victorie pe terenul divizionarei „C” FC Bihor, în ultimul test dinaintea startului Ligii 2. Alb-verzii s-au impus cu 3-1 pe bătrâna arenă „Iuliu Bodola” prin golurile lui Mykhailo Plokhotnyuk, Cosmin Gladun şi Alexandru Martinov. Înaintea debutului de campionat, care va fi fie la Braşov, dacă ardelenii câştigă apelul la TAS în privinţa licenţei, fie în zona Capitalei, cu Progresul Spartac, timişenii au oficializat cele zece transferuri de până acum realizate în vară.

Timişenii puteau câştiga şi mai clar pe terenul unei formaţii care a ratat accederea în „B” pentru al doilea an la rând în urma barajelor de promovare – FC Bihor – fosta CAO. În minutul 10, Plokhotnyuk a deschis scorul din marginea careului mic după o pasă de la Martinov. Gladun (45) a făcut 2-0 pentru oaspeţi cu un şut în vinclu de la distanţă. După pauză tot dumbrăviţenii au înscris primii, în minutul 64, după o acţiune marca Martinov, care a driblat doi jucători în careu înainte de a puncta la colţul scurt. Gazdele au redus din diferență în minutul 86 în urma unui penalty.

CSC Dumbrăviţa: P. Toroc (46, Trifon) – Gîsă (87, Jorz), Țieranu (57, Băluțoiu), Lalic (74, Amariei) – Paulevici, Ristin (70, A. Toroc), Tănase (cpt.) (46, Cibi), Salhi (80, D. Croitoru), Gladun (46, Moțiu) – Plokhotnyuk (65, Mercioiu; 80, Olaru), Martinov (74, Tismonar).

Dumbrăviţenii au încheiat cu un bilanţ pozitiv seria jocurilor amicale, în care au pierdut cu CFR Cluj, scor 0-1, Corvinul 0-2, au remiza cu Unirea Dej 1-1, Vârşeţ 0-0 şi Viitorul Pandurii 0-0; şi au învins Ciacova cu 9-1, Crişul Ch.


Criş 2-1, Szeged II 1-0 şi FC Bihor 3-1.

Timişenii mai vor disputa miercurea viitoare un joc-școală cu echipa de juniori U17 a clubului. Pe 5 august, de la ora 11.00, în deplasare, Dumbrăviţa are meci în noul sezon, fie cu Progresul Spartac București, fie cu FC Brașov, în funcţie de decizia TAS.

„(…) Paradoxal, în această săptămână am lucrat mai puțin la finalizare și mai mult pe anumite sisteme de joc pe care vreau să le imprim echipei. Am lucrat mult și pe faza defensivă. Am avut și ieri un antrenament în care am lucrat și pe plan ofensiv. Încă o dată, mă bucur pentru faptul că am marcat de trei ori. Sunt mulțumit de nivelul arătat de echipă, dar din păcate jucătorii care vin după pauze forțate de accidentări nu au încă ritmul necesar. Asta îmi displace în momentul de față și încercăm ca într-un timp cât mai scurt să îi aducem la un tonus bun de competiție și pe jucătorii care au avut probleme medicale. Aici e buba noastră în momentul de față, pentru că vorbim despre jucători buni, care ar putea să fie titulari, dar nu au avut meciuri în picioare și nu am putut să îi aducem la nivelul celorlați din punctul de vedere al tonusului. Mai avem jucători cu probleme, cum sunt Zaluschi și Ghinescu, probabil ne vom lovi de aceeași problemă și la ei. Dar mă bazez pe experiența lor, sunt jucători care pot trece mai ușor peste perioada de inactivitate pe care au avut-o. Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem. Rămâne să demonstrăm că suntem mai buni decât anul trecut. În viitorul sezon îmi doresc să ne autodepășim, să reușim o performanță mai bună decât anul trecut”, a spus Cosmin Stan, tehnicianul lui CSC Dumbrăviţa.

Zece achiziţii anunţate, jumătate de la „Ripi”

Dintre jucătorii folosiţi şi azi, David Croitoru, fiul lui Marius Croitoru, e singurul jucător neanunţat încă oficial ca înregimentat. În cazul celorlalte zece nume noi prezentările oficiale au fost făcute în partea a doua a acestei săptămâni. E vorba de: Paul Toroc, Darius Țieranu, Nenad Lalic, Cosmin Gladun, Nicolae Sofran (toți de la Ripensia Timișoara) Vlad Băluțoiu (LPS Banatul), Fabiano Cibi, Răzvan Ristin, Paul Mercioiu (toți sub formă de împrumut de la UTA Arad) și Mykhailo Plokhotnyuk (CSM Slatina).

Dumbrăviţa a oficializat şi plecările, în număr de 11, fix cât o echipă, cu tot cu portar, Robert Miklos ajungând la Politehnica. Ceilalţi plecaţi, din „câmp” sunt: Toma Bodri, Petre Simon, Abdoulaye Niakate, Cristian Grancea, Luca Bodri, Călin Toma, Alexandru Piftor, Sebastian Bura-Koț, Denis Curea și Daniel Grigoriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.