INTERVIU Mark Cross, tobarul formației Rezident Ex: „De fiecare dată când ne...

INTERVIU Mark Cross, tobarul formației Rezident Ex: „De fiecare dată când ne întoarcem în România, mi se pare că revenim acasă“

0
DISTRIBUIȚI
Mark Cross (stânga) și colegii săi din Rezident Ex vor susține două concerte speciale în România

Amatorii de rock din Timișoara sunt aproape de o nouă întâlnire cu formația Rezident Ex, echipa formată din Mathias Lange, Tavi Iepan, Mark Cross, Christian Podratzky și Ovidiu Ioncu „Kempes“ pregătind pentru această ocazie un spectacol cu multe surprize.

Ultima apariție în Timișoara a supergrupului Rezident Ex a avut loc în vara anului trecut, de Ziua Timișoarei, în Parcul Rozelor, unde trupa a aniversat zece ani de existență. Primul concert al formației a avut loc în data de 3 august 2012 tot în cadrul Zilelor Timișoarei. Cel de-al doilea album al trupei, „Audio Doping” a apărut în format CD (cu două bonus track-uri) şi LP vinil – o ediţie de colecţie, atât în limba română cât şi în limba engleză.

Tobarul Mark Cross (care cu ocazia concertului de anul trecut din Timișoara și-a sărbătorit și ziua de naștere) a făcut parte din formaţii ca Hellowen, Kingdom Come, Metalium sau Nightfall, şi a avut colaborări în trecut cu nume ca Scorpions, Marco Mendoza sau Ian Gillian.

„Au trecut aproape opt ani de când m-am alăturat colegilor mei din Rezident Ex și a fost o călătorie plăcută. Am înregistrat un album împreună până acum și intenționăm să înregistrăm un alt disc. Am cântat de câteva ori de atunci în România și de fiecare dată când ne întoarcem aici, mi se pare că revenim acasă. Mi-am făcut mulți prieteni în România și sunt foarte fericit de asta. După pandemie s-au schimbat foarte multe și consider că toți a trebuit să ne adaptăm și să mergem cu planul B. Cu trei ani în urmă am început să-mi promovez proiectul solo sau hai să-i spun… Best of-ul meu… Eram pe cale să fac un turneu live cu foști colegi de trupă și să prezint ce e mai bun din cariera mea. Desigur, asta nu s-a întâmplat niciodată și am folosit ultimii doi ani pentru a compune muzică în jurul unui concept numit Ocean’s Eye. Încă intenționez să fac acest turneu și sper să existe suficient interes din partea publicului înainte de a lansa un nou album“, ne-a declarat artistul englez.

Alături de colaborarea sa cu Rezident Ex, binecunoscutul muzician este implicat și în alte proiecte și intenționează să vină în turneu în țara noastră și alături de formația Joe Stump’s Tower of Babel.

„De asemenea, am fost foarte ocupat cu înregistrările noului album Joe Stump’s Tower of Babel, care se vor termina în această vară.


Este un nou album fantastic cu Joe Stump la chitară, un virtuoz a cărui muzică acoperă anii 80 din era Dio sau Rainbow. Este al doilea album al nostru, în 2017 am lansat „Lake of fire“, care, din păcate, a fost scos de pe piață din cauza problemelor de drepturi de autor cu fostul nostru solist. Albumul în format CD este disponibil în acest moment numai pe site-ul nostru www.towerofbabelrock.com. Intenționăm să facem turnee și să cântăm în cât mai multe locuri anul viitor, sperăm și în România. Sunt sigur că oamenii vor gusta din plin muzica noastră“, a mai spus artistul.

În ceea ce privește revenirea sa în România, Mike Cross este nerăbdător să se întâlnească din nou cu publicul de aici și promite două spectacole de neuitat, cu ocazia aparițiilor Rezident Ex care vor avea loc la Timișoara și la Reșița, acesta din urmă fiind inclus în cadrul festivalului Custom din Reșița.

„Ne propunem întotdeauna un spectacol grozav și încercăm întotdeauna să ajungem la un nivel mai înalt de fiecare dată când cântăm pe vreo scenă. Ne luptăm uneori cu producții de scenă mai mici și sperăm în altele mai mari, dar așa e cu bugetele. Este foarte greu să finanțezi o trupă în zilele noastre, dar suntem optimiști că vom câștiga atenția fanilor din România pe deplin, în viitor. Rezident Ex este o trupă grozavă cu un background bogat și se remarcă muzical, suntem cu toții muzicieni buni și ne place ceea ce facem. Deci… cam asta vă puteți aștepta de la noi. Vom face un spectacol grozav și cu siguranță vă voi oferi un solo de tobe memorabil. Vă doresc tuturor pace… și să ne vedem cu bine la Timișoara și la Reșița“, spune Mike Cross.

Primul concert susținut de Rezident Ex va avea loc vineri, 14 iulie, la Timișoara, la Casa Tineretului (În Spatele Casei), cu bilete care se găsesc aici, iar o zi mai târziu, în 15 iulie, trupa va susține un recital în cadrul Custom Reșița Festival, care va avea loc la Poiana Golului din Reșița, iar biletele pentru acest eveniment se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.