Piesă de teatru, jucată pe tramvaiul platformă aflat în Piața Unirii din...

Piesă de teatru, jucată pe tramvaiul platformă aflat în Piața Unirii din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Joi, 13 iulie, de la ora 20:00, pe tramvaiul platformă expus în Piața Unirii va avea loc un spectacol de teatru cu piesa „Sigur nu Godot” după Matei Vișniec.

Spectacolul, montat după „Ultimul Godot” al lui Matei Vișniec, este prezentat ca o dezbatere între dramaturg și personaj despre soarta teatrului și condiția actorului, precum și a lumii prezente.


Intriga pornește de la întâlnirea în afara teatrului, proprie teatrului post-modern, dintre dramaturg și personajul său, ambii nemaiavând acces în teatru, unul (Godot) pentru că, deși așteptat, nu i-a fost scris să apară pe scenă, iar celălalt (Beckett), pentru că fiind singur în sală, actorii nu au mai vrut să joace pentru un singur spectator. „Teatrul a murit!” declamă unul dintre ei. Actual? Să ne gândim la dictatura internetului, a Facebook-ului, la torente și filme on-line, și la rarefierea prezenței spectatorilor în sălile de teatru o dată cu apariția lor. Și totuși, prin reluarea replicii celei mai banale cu care începe piesa „Așteptându-l pe Godot” (piesa originală a lui Beckett, de la care a pornit ideea textului lui Vișniec), se sugerează că teatrul se reînființează pe sine, scriitorul și propriul personaj devenind, la rândul lor, personaje, speranța rămânând, teatrul regăsindu-și întotdeauna puterea de a se reinventa și de a trăi, în condițiile cele mai neprielnice…

Din distribuție fac parte Cristian Petrus (Samuel Beckett) și Silvan Motorca (Godot), regia fiind asigurată de Vasile Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.