Povestea sarmalelor, cu degustare, prezentată de „Culinaria Banatica”

Povestea sarmalelor, cu degustare, prezentată de „Culinaria Banatica”

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

„Culinaria Banatica”, proiectul care și-a propus să promoveze gastronomia bănățeană tradițională, de sorginte central-europeană, cu influențele multiculturale care au marcat-o, dar și noua bucătărie românească în anul în care Timișoara este capitală europeană a culturii, pregătește luni, 17 iulie, de la ora 19.00, un nou eveniment, intitulat „Incursiune în povestea sarmalelor, de la legendă la realitatea contemporană”, care va avea loc la Berăria 700.

Participanții vor avea ocazia de a cunoaște istoria sarmalelor și modul în care acestea au devenit o mâncare emblematică a bucătăriei tradiționale, secretele și tehnicile transmise de-a lungul generațiilor, ingredientele folosite în pregătirea lor, în cadrul discuțiilor care vor avea loc în programul serii. Printre vorbitori se numără Camelia Burghelea, cunoscută pentru studiile sale etnologice despre satul tradițional și antropologia culturală și autoare a mai multor cărți legate de acest domeniu, după care sarmalele pregătite cu atenție de către gazde și servite la un loc cu berea locală, apă, cafea și vin, vor face deliciul celor interesați de acest eveniment.

Prezentările din cadrul proiectului „Culinaria Banatica” doresc să facă cunoscută gastronomia autentică a regiunii Banatului și să ofere, totodată, posibilitatea de a o savura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.