Război în Ucraina, ziua 508. Ruşii susţin că au doborât opt drone...

Război în Ucraina, ziua 508. Ruşii susţin că au doborât opt drone în Crimeea UPDATE Un mort şi mai mulţi răniţi în urma atacurile din zona Harkov

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Forțele de apărare aeriană și flota Rusiei din Marea Neagră au interceptat duminică dimineața opt drone ucrainene deasupra portului Sevastopol din Crimeea, a declarat un oficial instalat de Moscova, citat de Reuters.

„Nu au fost avariate obiective, nici în oraș, nici în zona de apă”, a declarat Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului, pe Telegram.

Atacurile au avut loc deasupra portului din Sevastopol și a districtelor Balaklava și Khersones din oraș, a spus Razvozhaev.

Ucraina nu a comentat încă informațiile furnizate de Rusia.


Peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014.

Reuters notează că Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.

UPDATE Un civil a fost ucis și un altul rănit în bombardamentele rusești din regiunea ucraineană Harkov, în timp ce alte șapte personae au fost rănite într-un sat din Zaporojie, au anunțat duminică oficiali ucraineni.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a murit și un altul a fost rănit în timpul unui atac asupra unor clădiri rezidențiale din satul Kolodiazne din regiune, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, a transmis Oleh Sinehubov, guvernatorul din Harkov, pe Telegram, citat de Reuters.

El a precizat că Rusia a lansat în cursul nopții patru rachete sol-aer S-400 asupra orașului Harkov, avariind ușor o clădire rezidențială.

Guvernatorul din Zaporojie, Iuri Malashko, a anunțat că trei femei și patru bărbați au fost răniți și mai multe case au fost avariate în urma unor bombardamente rusești puternice cu lansatoare multiple de rachete asupra satului Stepnohirske, sâmbătă după-amiază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.