Premii pentru toți participanții la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Aur pentru timișoreanul...

Premii pentru toți participanții la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Aur pentru timișoreanul Vlad Oros

0
DISTRIBUIȚI

Olimpiada națională de lingvistică desfășurată în această săptămână în localitatea bulgară Bansko, la care au participat 204 elevi din 38 de țări, a adus participanților României noi medalii, cei opt elevi ai celor două echipe cu care s-a prezentat România obținând, fiecare, câte o distincție: o medalie de aur, trei de argint, două de bronz și două mențiuni. România a trimis în acest an, în premieră, două echipe, una fiind finanțată de ministerul Educației, iar cea de-a doua, din sponsorizări.

Câștigătorul medaliei de aur este nimeni altul decât timișoreanul Vlad Oros, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, medaliat anul trecut cu argint, care, după performanțele excepționale obținute la olimpiadele de fizică, a obținut un rezultat strălucit și la lingvistică.


Mihai Alexandru Bratu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care a obținut anul trecut medalia de aur, a fost acum premiat cu o medalie de argint, pe locul al doilea clasându-se și Matei Chirilă, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj Napoca și Elena Păvăloaia, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București. Medalii de bronz au obținut Mihaela Anghel, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” din Alexandria și Valeria Pishchymukha, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din Cluj-Napoca, iar două mențiuni onorabile au revenit elevului de clasa a IX-a Andrei Crisitan Nedelea-Bulboacă de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și elevei din clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea, ElenaTamara Ivanof.

Participanții au avut de soluționat două probe, una individuală, cu cinci subiecte, pentru care au avut șase ore, și o a doua probă de patru ore pe echipe, la care au avut de rezolvat un subiect.

Însoțitorii echipelor olimpice au fost asistent universitar dr. Valentina Cojocaru și asistent universitar dr. Roxana Magdalena Preda, de la Facultatea de Litere-Universitatea București, și Paul Helmer, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.