Programul evenimentelor organizate de Primăria Timișoara cu ocazia zilei orașului

Programul evenimentelor organizate de Primăria Timișoara cu ocazia zilei orașului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Celebrarea zilei orașului se întinde pe mai multe zile, însă municipalitatea a pregătit un program special pentru 3 august, data oficială a sărbătorii.

„Data de 3 August, cea care a devenit ziua orașului nostru prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217 din 1999, marchează intrarea trupelor române în oraș la 3 august 1919 și instaurarea administrației românești.


În anul Capitalei Europene a Culturii, Primăria Municipiului Timișoara își dorește să marșeze pe creativitatea, inovația și multiculturalitatea Timișoarei”, a transmis Primăria Timișoara.

Astfel, programul zilei de miercuri include:

  • Ora 9:00 – 10:00 – Primarul Dominic Fritz va depune o coroană la Monumentul generalului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor românești care au eliberat orașul, la 3 august 1919;
  • Ora 11:00 – 12:00 – Piața Unirii – Ceremonial militar-religios;
  • Ora 17,00 – Ședința festivă a Consiliului Local – Filarmonica Banatul Timișoara
  • Ora 20:00 – 23:00 – Parcul Rozelor – „Născut în Timișoara”. Spectacolul folcloric al Ansamblului „Timișul”, urmat de reunirea, pe aceeași scenă, a orchestrei Ansamblului „Timișul”, coordonată de Deian Galetin, și a orchestrei simfonice „Lira”, condusă de Radu Popa. Printre soliști se numără : baritonul Giacomo Medici, Lucian Nagy, Petre Ionuțescu, Radu Pâcloiu, Attila Szabo ș.a. Invitat: Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la ediția din acest an a Eurovision (organizator – Casa de Cultură a Municipiului Timișoara).

Primăria precizează că programul de anul acesta a fost realizat cu sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Filarmonicii Banatul, Teatrului German de Stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.