Un tânăr de la Poli Timişoara va semna cu Petrolul Ploieşti după...

Un tânăr de la Poli Timişoara va semna cu Petrolul Ploieşti după duelul cu Buziaş. Pantilimon: „E un pas normal în cariera lui”

0
DISTRIBUIȚI
Denis Radu, în unul dintre ultimele sale jocuri pentru alb-violeţi

Politehnica Timişoara începe mâine campionatul Ligii 3. Duelul cu Phoenix Buziaş va fi însă ultimul pentru fostul internaţional U19 şi U20 Denis Radu în tricoul alb-violeţilor. Anunţul a fost făcut de managerul general Costel Pantilimon, care a spus că fundaşul dreapta va merge sub formă de împrumut cu opţiune de cumpărare la Petrolul Ploieşti, în SuperLigă.

Radu (20 ani) a mai fost dorit în ultima perioadă de mai multe cluburi din primele două eşaloane. În iarnă, Sepsi, care e acum în play-off-ul Conference League, s-a interesat de el, dar oferea o sumă mică şi procente dintr-un viitor transfer. Bănăţenii au refuzat sperând încă la salvarea de la retrogradare atunci. Deşi a picat în „C”, interesul pentru jucător a rămas din partea unor cluburi şi acesta şi-a exprimat dorinţa de a evolua la un nivel mai înalt. Tocmai de aceea în banda dreaptă timişorenii au mutat mai întâi prin aducerea lui Curescu şi acum s-au acoperit cu Haloş, ţinând cont şi de apetitul ofensiv al primului.

„În momentul de faţă în proporţie de 95% lotul e complet. O să fie o plecare după meciul de mâine, a lui Denis Radu. O să meargă la Petrolul Ploieşti sub formă de împrumut cu opţiune de cumpărare. E un jucător care a dat foarte mult pentru acest club. E un transfer care era normal să se întâmple… Într-un final am înţeles situaţia şi e un pas normal în cariera lui. Îi mulţumim şi sperăm să aibă un parcurs cât mai sănătos, cât mai bun şi să se dezvolte cât mai mult în fotbalul mare. Sper să-l văd curând şi la echipa naţională de tineret. E un jucător care are mult potenţial. Are un caracter foarte frumos şi e un profesionist desăvârşit. Eu şi cu stafful, cei din club, îi mulţumim pentru tot ce a făcut şi sper să aibă multă baftă şi să fie ferit de accidentări”, a declarat Costel Pantilimon într-un interviu pe canalele sociale ale clubului.

Denis Radu a înregistrat în total 62 de jocuri pentru Politehnica în Liga 2, reuşind să înscrie două goluri la acest nivel. A fost prezent în lotul naţionalei U19 a României la turneul final Euro 2022 din Slovacia, fără a fi însă folosit, spre deosebire de colegul său de atunci – Doru Andrei, care e acum titular la Voluntari. Crescut mai întâi în oraşul natal la CSS Caransebeş, ca junior Denis a trecut şi pe la Reşiţa, apoi a venit la Timişoara iar la (ASU) Politehnica a sosit în grupa 2003 antrenată atunci de Iulian Prodana imediat după câştigarea titlului naţional de colegii săi la juniori D (2016). Un alt exponent al acelei generaţii, portarul Alex Borbei e acum în lotul lărgit al lui Lecce, în Serie A, după ce a câştigat campionatul Primavera.

În ceea ce priveşte alte mutări, Pantilimon nu exclude alte noutăţi: „La început a fost o atmosferă mai ciudată, dar ei aşteptau cumva să se joace, a fost o perioadă de pregătire destul de lungă, puţin anormală faţă de alte perioade. Dar am avut nevoie, pentru că am fost mereu în căutări, de a creiona un lot cât mai competitiv, cât mai puternic. Au fost şi multe semne de întrebare pentru noi. Cu ceea ce a rămas, ce a rămas să vină, copii din Academiei, încă au nevoie de timp, unii s-au adaptat destul de repede, alţii poate nu atât de repede pe cât ne-am aşteptat… Am omogenizat lotul, sper să obţinem rezultatele aşteptate de noi, de suporteri.


Toată lumea ştie presiunea clubului, ea există din partea noastră, din partea suporterilor, suntem într-un moment de reconstrucţie. Putem spune că lucrurile încep de la zero în momentul de faţă şi încercăm să creionăm o echipă destul de echilibrată cu jucători care au potenţial foarte ridicat pentru ce urmează”.

Start abrupt, bilete pe două categorii

Mâine, Poli (re)debutează în „C”, la mai bine de şapte ani de la câştigarea acelei serii a 4-a în format clasic. Alb-violeţii au aflat oficial abia ieri că vor întâlni Buziaşul sâmbătă după retragerea Crişului. Au fost mai multe permutări marca FRF în mai multe serii, din cauza retragerilor, inclusiv de locul eliberat prin „fuziunea braşoveană” SR-FC. Fane Pantilimon face apel ca timişorenii să vină în număr mare alături de echipă, fiind un nou început cu un lot destul de tânăr.

„A fost aşa o situaţie mai ciudată, o situaţie pe care noi am luat-o în calcul, ştiam că s-au retras neoficial cei de la Chişineu-Criş. Ne aşteptam să facem un joc. Poate nu ştiam că o să fie Buziaşul, dar oricum o echipă urma să înlocuiască Crişul. Pentru noi e important că începem campionatul. Toată lumea e nerăbădătoare, noi, staff, jucători, suntem bucuroşi cumva că putem să dăm drumul la motoare după o perioadă destul de lungă de pregătire. De acum încolo focusul e pe prima etapă. Sperăm să prestăm un joc bun şi să câştigăm jocul de mâine”, a mai spus „Panti” în interviul acordat după masă.

Deşi se părea că Poli va împărţi arena Electrica cu clubul din Fabric cu acelaşi nume, dar şi cu CSU UVT, din Liga 4, se pare că cea din urmă va continua să joace la Săcălaz, precum în această etapă, şi pentru că alb-violeţii îşi doresc un teren cât mai bun. De altfel, la arena de la Gara Mică au avut loc lucrări la gazon în această vară. „Am avut un antrenament, nu am reuşit să avem un joc acolo până acum. Dar în acelaşi timp am căzut de acord cu cei care se ocupă de baza Electrica să ajungem la o calitate cât mai bună a gazonului. Ţin să le mulţumesc pentru că s-au ocupat extraordinar de tot ce înseamnă gazon şi ce avem în jur. Gazonul e într-o stare foarte bună, sperăm să rămână şi de acum încolo, cunoscând istoricul, am zis clar că noi vrem doar să jucăm acolo. Avem promisiunea că o să fim doar noi şi copiii de la Electrica, cei care vor beneficia de stadion, de teren… Au prestat o muncă incredibilă pe toată durata verii, sper să avem o relaţie cât mai sănătoasă”, a adăugat Pantilimon.

Accesul la stadionul din Str. Renaşterii se va face prin două puncte, o intrare către Tribuna 1 şi una către Tribuna 2, conform aceluiaşi oficial. Biletele au fost puse în vânzare online şi nu sunt deloc ieftine pentru nivelul acesta: 20 lei va costa intrarea la tribuna 2, în timp ce la tribuna I, cea acoperită şi cu scaune, suporterii vor scoate din buzunare câte 30 de lei. Tichetele pot fi cumpărate şi direct de la stadion începând cu o oră înainte de start. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 14 ani.

„Sperăm ca oamenii să fie alături de noi, să înţeleagă că facem toate eforturile să optimizăm condiţiile. Ceea ce nu s-a întâmplat în anii trecuţi încercăm în momentul de faţă să avem o ofertă cât mai bună şi cât mai profesionistă pentru cei care vin şi încurajează. Ştiu că o să vină în număr mare, ceea ce e îmbucurător pentru că există interes foarte mare pentru oameni. Cei din peluză au şi locul lor rezervat, sperăm să vină în număr cât mai mare, să fie alături de băieţii noştri. E un început de drum… am încredere în stafful nostru, în băieţii noştri, în suporterii noştri, că sunt alături de noi şi ştiu că de când sunt au făcut-o exemplar. Mă bucur şi nu am avut ocazia să le mulţumesc că şi la meciul de Cupă au venit în număr mare…”, a precizat fostul internaţional.

Partida Politehnica Timişoara – Phoenix Buziaş se dispută sâmbătă, de la ora 18.00, în runda I a Ligii 3, Seria 8. Partida va fi arbitrată de Costinel Iacob (Craiova), ajutat la cele două tuşe de Lucian Berariu (Moroda) şi Andreea Şuşcă (Turnu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.