Amenzi usturătoare pentru timișeni care au abandonat câini pe domeniul public

Amenzi usturătoare pentru timișeni care au abandonat câini pe domeniul public

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Sancțiunile pentru cei care sunt depistați că abandonează câini, pisici sau alte animale de companie nu sunt deloc mici, iar două persoane din Banat au simțit asta pe pielea lor.

Weekendu trecut, o cățelușă împreună cu trei pui au fost abandonați în fața unui cabinet veterinar din Reșița, iar cel responsabil a fost sancționat cu amendă de 12.000 de lei

„La data de 1 septembrie 2023, în jurul orei 10:20, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș Severin au fost sesizati cu privire la faptul că o cățelușă împreună cu trei pui au fost abandonați în fața unui cabinet veterinar din Reșița.


În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana care i-a abandonat. Este vorba despre un bărbat, de 66 de ani, din Timișoara, care locuiește fără forme legale în Caraș-Severin. Acesta a fost sancționat contraventional cu amendă în valoare de 12.000 de lei. Câinii au fost preluați de serviciul de gestionare al câinilor fără stăpân din Reșița și introduși în adăpostul public”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Un alt caz s-a petrecut ieri, 4 septembrie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Timiș au identificat o femeie în vârstă de 61 de ani, din comuna Pișchia, județul Timiș, care în urmă cu câteva zile a abandonat un câine la marginea comunei.

„Față de aceasta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei potrivit art. 26, din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, republicata. În prezent, exemplarul canin în cauză se află în afara oricărui pericol, urmând a fi încredințat spre adopție unei familii iubitoare de animale”, a transmis IPJ Timiș.

Potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei.
Abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie, conform O.U.G. 155 din 2001, infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.