CFR nu mai eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere pentru...

CFR nu mai eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere pentru studenți

0
DISTRIBUIȚI

CFR Călători anunță că începând de duminică eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere doar pentru elevi, nu și pentru studenți.

CFR Călători informează că „începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr.


1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023”.

„Ca urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se eliberează legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023”, mai anunță CFR Călători.

Legitmațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipație, precizează compania feroviară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.