O nouă metodă de înșelăciune: cumpărarea de acțiuni la o companie fictivă...

O nouă metodă de înșelăciune: cumpărarea de acțiuni la o companie fictivă de distribuție a gazului. Cum acționează escrocii

0
DISTRIBUIȚI

O nouă escrocherie pune în pericol economiile românilor care nu sunt suficient de precauți. Răufăcătorii promit acțiuni la o companie de distribuție a gazului și cer zeci de mii de lei.

„La data de 21 septembrie 2023, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată prin plângere de către o femeie în vârstă de 70 de ani, din municipiul Petroșani, cu privire la faptul că, în data de 20 septembrie 2023 în urma unei conversații purtate cu o persoană de sex masculin, care promitea să îi înapoieze suma de bani (suma pe care soțul acesteia, a transferat-o anterior într-un cont bancar în vederea investițiilor în acțiuni la o societate de distribuție a gazului, respectiv suma de 24.000 lei), i-a comunicat datele cardului bancar, permițându-i accesul în vederea efectuării tranzacției, însă aceasta a fost înșelată în sensul că, persoana de sex masculin căreia îi comunicase toate datele i-a sustras suma de 8.900 lei din contul bancar. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate de către polițiști pentru stabilirea stării de fapt, recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale”, a transmis IPJ Hunedoara.

Tot astăzi, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată prin plângere de către un bărbat în vârstă de 36 ani, din comuna Sălașu de Sus, despre faptul că, în data de 20 septembrie 2023, persoane necunoscute au accesat un credit în valoare de 58.342 lei, în numele său, la o unitate bancară, după ce s-au prezentat ca fiind din cadrul unei societății de brokeraj din Londra, dar care inițial promiteau că-i vor restitui suma de bani pe care acesta a plătit-o pentru acțiuni la o societate de distribuție a gazului.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, bărbatul a găsit pe o rețea de socializare, un anunț prin care se ofereau spre vânzare acțiuni ale societății de distribuire a gazelor naturale.


Acesta a accesat link-ul menționat în anunț și ulterior a fost contactat telefonic de către o persoană cu identitate necunoscută, care s-a prezentat ca fiind agent de brokeraj din cadrul unei societăți societății din Londra și care i-a indicat modalitatea de achiziție a acțiunilor respective. Ulterior, bărbatul, a dorit să își retragă banii depuși, în sumă de 1.250 lei, iar persoana cu identitate necunoscută i-a cerut să deschidă un cont la o unitate bancară, unde urma să-i vireze banii. În data de 20 septembrie 2023, în urma discuțiilor telefonice purtate cu aceeași persoană, bărbatului i s-a cerut să acceseze mai multe link-uri și să aprobe mai multe tranzacții, însă la un moment dat a observat că ceva nu este în regulă și a închis conversația. Ulterior, persoana vătămată a constatat faptul că în numele său a fost accesat un credit în valoare de 58342 lei, dar pentru că a solicitat blocarea acestui credit la Serviciul Clienți ai unității bancare, banii nu au fost transferați într-un alt cont”, a comunicat IPJ Hunedoara.

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate de către polițiști pentru stabilirea stării de fapt, recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.