Rețea de trafic de migranți și droguri, destructurată de DIICOT. Cum acționa...

Rețea de trafic de migranți și droguri, destructurată de DIICOT. Cum acționa gruparea

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

O grupare infracțională organizată, care facilita trecerea frauduloasă a frontierei României către Ungaria pentru cetățeni marocani solicitanți de azil, a fost destrămată în Oradea. Potrivit anchetatorilor, grupul era coordonat de un bărbat de 39 de ani, din Maroc, care locuiește în România.

Polițiștii din Oradea și un procuror DIICOT au făcut, miercuri, nouă percheziții domiciliare în Oradea, județul Bihor, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Din cercetări a reieșit că, în acest an, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, toate din județul Bihor, coordonate de un bărbat, de 39 de ani, din Maroc, cu drept de ședere în România, ar fi facilitat trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, înspre Ungaria, pentru mai mulți cetățeni marocani, solicitanți de azil.

Astfel, bărbatul de 39 de ani, lider al grupării, cu sprijinul unei femei, de 34 de ani, din Oradea, ar fi racolat persoane dispuse să transporte solicitanții de azil, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României înspre țări ale Uniunii Europene.

De asemenea, migranții de origine afro-asiatică ar fi fost adăpostiți, fiindu-le asigurate cazarea și transportul în scopul trecerii frauduloase a frontierei României.

Totodată, fiecare migrant ar fi achitat persoanelor bănuite sume pornind de la 1.000 de euro.

Activitatea ar fi fost organizată pe mai multe paliere, unii transportatori fiind racolați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat a României în Ungaria, iar, ulterior, alți transportatori ar fi preluat solicitanții de azil, din Ungaria și i-ar fi transportat în diverse țări ale Uniunii Europene.

Totodată, unul dintre suspecți, apropiat al grupului infracțional, este bănuit că, în acest an, ar fi vândut, atât către membrii grupării, cât și altor persoane, din Oradea, droguri de risc și mare risc.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 596 de grame de pulbere cristalizată, 316 grame de pulbere cristalizată, ambalată în plicuri de câte un gram, 46 de grame de materie vegetală solidificată, 14 sigilii destinate sigilării transportului de mărfuri, 22 de telefoane mobile, două laptop-uri, diverse documente și înscrisuri, precum și 5.920 de euro și 6.400 de lei”, informează IGPR.

Cinci persoane au fost reținute, iar joi Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.