Descinderi în Timiş la şarlatani care foloseau şi buletine falsificate pentru a...

Descinderi în Timiş la şarlatani care foloseau şi buletine falsificate pentru a obţine credite online. UPDATE Descoperirile poliţiştilor

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1042334518">

Poliţiştii au descins în această dimineaţă în 14 locaţii, inclusiv în judeţul Timiş, unde zece persoane vor fi conduse la sediul IPJ pentru audiere în cadrul unui dosar penal pentru înșelăciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, pun în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Ilfov și în municipiul București. Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de cărți de identitate reale și 160 de cărți de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obținut 233 de credite online, cauzând un prejudiciu de 1.079.300 de lei.

„La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, vor fi conduse peste 10 persoane, în vederea audierii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor, ai serviciilor de investigații criminale și al luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale din Timiș, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, București și Ilfov”, se arată în comunicatul Poliţiei.

UPDATE În urma celor 14 percheziții domiciliare efectuate la data de 11 octombrie, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au fost descoperite și ridicate 11 laptopuri, 36 de file de înscrisuri bancare, 191 de cartele SIM, 121 de plicuri de cartele SIM, 131 de suporturi de cartele SIM, 15 carduri bancare, 9 foi A4 de hârtie fotografică, ce conțin cărți de identitate falsificate și 8 decupaje cu fotografii ale cărților de identitate falsificate.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o folie de plastic, cu substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi substanță psihoactivă, 27 de telefoane mobile, 5 stick-uri de memorie, o tabletă, un card de memorie, două unități centrale PC, două cărți de identitate și 5.850 de lei.

Au fost dispuse 10 sechestre asigurătorii pentru bunurile mobile și imobile, dar și pe conturile bancare, care aparțineau persoanelor implicate.

Față de 3 bărbați a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând ca, la data de 12 octombrie 2023, să fie prezentați magistraților, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.