Muzica fabricată în Timișoara ajunge în China: trupa JazzyBIT susține două concerte...

Muzica fabricată în Timișoara ajunge în China: trupa JazzyBIT susține două concerte în rețeaua de cluburi Blue Note

0
DISTRIBUIȚI

Membrii formației timișorene JazzyBIT vor susține două concerte în China în cursul lunii noiembrie, evenimentele urmând să se desfășoare în legendarul club Blue Note Jazz din Beijing și Shanghai.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că în luna noiembrie vom avea două concerte în China, și nu oriunde, ci la legendarul Blue Note Jazz Club, în Beijing și Shanghai! În 2019 am cântat la Blue Note New York, concert ce a marcat un highlight al carierei noastre de până acum. Suntem foarte recunoscători că reușim să cântăm la alte două cluburi de jazz din prestigioasa rețea Blue Note, prezentă doar în orașe precum New York, Tokyo, São Paulo sau Rio de Janeiro“, au transmis membrii trupei.

La începutul lunii februarie trupa timișoreană a împlinit 11 ani de existență și a lansat cu această ocazie varianta pe vinil a discului „Drive”.


Primul recital al formației alcătuite din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) poartă data de 2 februarie 2012, iar doi ani mai târziu în aceeași dată muzicienii au lansat albumul de debut „Touch the Sky” cu un concert care s-a desfășurat în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Cel de-al doilea material discografic JazzyBIT „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie dar în 2016, iar în luna mai a anului trecut trupa a susținut un concert de lansare a celui de-al treilea album discografic, „Drive”, la Cinema „Victoria” din Timișoara. Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin, iar albumul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat în studioul SuperSize Recording din Budapesta. Albumul a fost mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producător ce a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental (Brad Mehldau – „Finding Gabriel”). De masterizarea discului s-a ocupat Alex DeTurk, inginerul de mastering rezident de la The Bunker Studio din New York, cel care a masterizat albume pentru David Bowie, D’Angelo sau Kamasi Washington și este deținător a două premii Grammy. De-a lungul celor 11 ani de existență, formația timișoreană a cântat în cadrul multor evenimente importante din țara noastră dar și peste hotare, lista țărilor în care au susținut recitaluri fiind alcătuită din Spania, Mexic, Serbia, Quatar, Ungaria, Austria, Bulgaria, Statele Unite ale Americii, Olanda, Suedia, Anglia, Cehia, Lituania, Coreea de Sud, Italia, Franța și Bosnia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.