SCM USV Timişoara a pierdut pe terenul lui Dinamo. Trei rugbişti ai...

SCM USV Timişoara a pierdut pe terenul lui Dinamo. Trei rugbişti ai bănăţenilor, titulari în eşecul record cu Scoţia de la Mondiale

0
DISTRIBUIȚI
Foto: rugbyromania.ro

În duelul care a decis practic câştigătoarea grupei C din faza a doua a campionatului, una tratată aproape amical de multe echipe mai ales pentru lipsa mizei, SCM USV Timişoara a înregistrat un nou eşec cu CS Dinamo. De această dată a fost 20-23 pe terenul bucureştenilor.

Jondre Williams a deschis scorul în minutul 19 pentru Dinamo cu o lovitură de pedeapsă. Jipa a egalat prin acelaşi procedeu. După eliminarea lui Keanan Murray, Feofaaki a înscris primul eseu iar acelaşi Jipa a transformat pentru 10-3 în favoarea oaspeţilor în minutul 25. Bonaparte a profitat apoi de o eroare şi a egalat la capitolul eseuri şi cu ajutorul lui Williams, care a transformat încercarea Dinamo – SCM USV Timişoara a fost 10-10 la pauză.

În partea a doua Mosese a văzut roşu pentru un pacaj înalt la Neagu şi gazdele au rămas în 14 oameni. Chiar şi aşa Dinamo a trecut în avantaj printr-o penalitate transformată de Jondre. Timişorenii au preluat conducerea încă o dată, cu 15-13 după un nou eseu. Dar Williams a readus Dinamo pe plus tot dintr-o lovitură de pedeapsă.


Khvicha a făcut apoi 20-16 pentru SCM USV printr-un nou eseu, rămas netransformat în minutul 60. Peste zece minute dinamoviştii au dat lovitura decisivă – încă un eseu, transformat pentru 23-20 în favoarea lor.

Au marcat pentru Dinamo: Jondre Williams – un eseu, 2 transformări, 3 lovituri de pedeapsă, Damian Bonaparte – un eseu, respectiv Holoia Feofaaki – 2 eseuri, Jgerenaia Khvicha – eseu, Dănuț Jipa – o transformare, o lovitură de pedeapsă pentru Timișoara

Fără punct în al doilea meci la rând

Naţionala de rugby a României a înregistrat un record negativ ieri, în duelul cu Scoţia. Cea mai dură înfrângere în meciurile directe şi la CM pentru „Stejari”, într-un 0-84 (0-42) fără prea multe comentarii în al treilea meci al naţionale la turneul din Franţa. Gabriel Rupanu, Alin Conache şi Marius Simionescu, de la SCM USV Timişoara, au fost titulari.

Ceilalţi componenţi de pe Bega selecţionaţi, Alex Bucur, Tevita Manumua şi Vlad Neculau nu au fost în lot pentru acest meci. Ultimul meci al României la Cupa Mondial 2023 va fi cu Tonga, tot la Lille, pe 8 octombrie, de la ora 18.45.

În primele două meciuri din grupă a fost:România – Irlanda 8-82 şi România – Africa de Sud 0-76. Aşadar a fost şi pentru prima dată când naţionala a pierdut două meciuri la rând „la zero”.

 

România
1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2.Robert Irimescu (CSM Știința Baia Mare), 3. Gheorghe Gajion (Stade Montois), 4. Adrian Moțoc (Biarritz), 5. Ștefan Iancu (CSM Știința Baia Mare) 6. Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), 7. Dragoș Ser (CSA Steaua), 8. Cristi Chirica (CS Dinamo) C 9.Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara), 10. Alin Conache (SCM USV Timișoara), 11. Taliauli Sikuea (CSM Știința Baia Mare), 12. Tangimana Fonovai (CSA Steaua), 13. Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare), 14. Sioeli Lama (CSA Steaua), 15. Marius Simionescu (SCM USV Timișoara)
Rezerve: 16.Florin Bărdașu (CSA Steaua), 17. Iulian Hartig (RC Bassin d’Arcachon), 18. Costel Burțilă ((RC Hyères Carqueiranne La Crau), 19.Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), 20. Damian Strătilă (CSA Steaua), 21. Florin Surugiu (CSA Steaua), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Nicolas Onuțu (CS Annonay)
Antrenor: Eugen Apjok

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.