Stare de război în Israel. Sute de persoane au fost ucise, mii...

Stare de război în Israel. Sute de persoane au fost ucise, mii de răniți

0
DISTRIBUIȚI

Lupte violente în care sunt implicate forțe israeliene și membri Hamas au loc duminică. De asemenea, Israelul a lovit o zonă din Liban de unde s-a tras spre un obiectiv militar israelian. Sute de persoane au fost ucise în timpul confruntărilor.

Hezbollahul a intervenit și el în conflict, atacând duminică dimineață cu tunuri și rachete poziții din fermele disputate de la Shebaa, iar forțele israeliene au răspuns cu tiruri de artilerie și drone, asupra unor poziții ale grupării din Liban.

Forțele israeliene s-au confruntat duminică cu bărbați înarmați ai grupării palestiniene Hamas, la 24 de ore după ce militanții au lansat un atac surpriză asupra Israelului în care au fost ucise aproape 500 de persoane, în cea mai sângeroasă zi din Israel din ultimii 50 de ani, potrivit Sky News.


Trupele israeliene s-au luptat cu atacatorii Hamas pe parcursul nopții în mai multe zone din sudul Israelului. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus pe rețelele de socializare că situația nu era pe deplin sub control.

Luptătorii Hamas și-au început atacul în zorii zilei de sâmbătă cu un baraj uriaș de rachete în sudul Israelului, oferind acoperire unei infiltrări fără precedent, pe mai multe fronturi, a luptătorilor din Gaza.

Luptătorii Hamas au ucis cel puțin 250 de israelieni în confruntările din cursul zilei și au fugit înapoi în Gaza cu zeci de ostatici. Peste 230 de locuitori din Gaza au fost uciși atunci când Israelul a răspuns cu lovituri aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.