Noi evenimente din seria Culinaria Banatica, la Pădureni și Timișoara

Noi evenimente din seria Culinaria Banatica, la Pădureni și Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Îndrăgitul proiect Culinaria Banatica a pregătit pentru prima jumătate a lunii noiembrie două noi evenimente legate de tradițiile gastronomice bănățene. Primul, „Cinele Culinaria Banatica – Despre Gulașuri, Papricașuri și Alte Tocănițe”,  are loc astăzi, 7 noiembrie, de la ora 19:00, la Popasul Căprioarei din strada Pădureni nr. 669, unde participanții vor avea ocazia să afle istoria și etimologia acestora, asemănările și deosebirile dintre denumiri, și vor putea gusta mai multe feluri de tocănițe, făcute după rețete autentice dar și unele variante contemporane.

Al doilea eveniment, „Lecturile Culinaria Banatica (7) – Carte de Bucate de la Szeged”, va avea loc pe 10 noiembrie, la la Casa Calfelor Kolping  de pe str. dr. Ioan Bontilă nr.


12 – 14, începând cu ora 18:00. Participă Mihaela Bucin – etnolog și conferențiar la Universitatea din Szeged, cu o vastă experiență în studiul limbii și literaturii române, Anca Becan – redactor al cotidianului „Săptămâna Românească”, cu o pasiune pentru cultura și tradițiile locale și Camelia Burghele – etnolog și antropolog cultural specializat în magia terapeutică tradițională și dinamica proceselor culturale din satele românești tradiționale. „Cartea de bucate de la Szeged”, cu o istorie de 150 de ani, este opera Terezei Tereza Doletsko, „tanti Rézi”, in urmă cu mai bine de un secol, și a devenit o adevărată emblemă a bucătăriei în Szeged.

Accesul la ambele evenimente este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.