Teatrul Național din Timișoara devine pentru următoarele zile capitala europeană a teatrelor...

Teatrul Național din Timișoara devine pentru următoarele zile capitala europeană a teatrelor publice

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1512893843">

Naționalul timișorean găzduiește, în perioada 9 – 12 noiembrie, Conferința Internațională a Convenției Teatrale Europene. Peste 80 de reprezentanți ai celor 59 de teatre membre din peste 35 de țări au confirmat prezența la evenimentul teatral.

Convenția Teatrală Europeană – ETC – a fost creată în 1988 cu scopul de a promova circulația europeană a spectacolelor de teatru, a conceptelor teatrale și a patrimoniului spectacologic și lingvistic din țările membre.

„Share”, titlul acestei ediții a Conferinței Internaționale de Teatru, împărtășește principiile Teatrului Național din Timișoara privind cercetarea noilor realități europene, dialogul și colaborarea, definindu-se ca purtătoare a mesajului profesionalismului, schimbului de idei și de experiențe și, în ultimă instanță, ca purtătoare a mesajului democratic și umanist.

Teatrul Național din Timișoara este membru al Convenției Teatrale Europene din anul 2010, această ediție a Conferinței Internaționale fiind a doua pe care o organizează, la șapte ani după prima întâlnire europeană a teatrelor din Europa la Timișoara.

La Conferința Internațională de Teatru de la Timișoara, membrii Convenției Teatrale Europene vor analiza parcursul teatrelor publice din Europa și vor reflecta asupra felului în care noile realități istorice, politice sociale și culturale provoacă unitatea teatrală europeană și, nu în ultimul rând, vor dezvolta formule prin care teatrele membre să își poată acorda particularitățile de funcționare într-o serie cât mai extinsă de proiecte comune și colaborări, de participări în programele europene inițiate și gestionate de ETC.

De asemenea, reprezentanții celor 35 de teatre europene vor fi alături de spectatorii din Timișoara la trei spectacole ale Teatrului Național: „Exod”, regia Oskaras Koršunovas – joi, 9 noiembrie, ora 19, la Sala Mare, „Vocile orașului” – Central Park, coregrafia Pál Frenak – vineri, 10 noiembrie, ora 19, la Sala 2 și „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” în regia lui Radu Iacoban – sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19, la Sala Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.