Război în Ucraina, ziua 640. Peste 2.000 de localități ucrainele au rămas...

Război în Ucraina, ziua 640. Peste 2.000 de localități ucrainele au rămas fără electricitate în urma furtunilor de zăpadă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1420181255">

Peste 2.000 de localități din 16 regiuni ale Ucrainei au rămas fără electricitate, iar circulația a fost oprită pe mai multe autostrăzi, anunță autoritățile ucrainele, potrivit Reuters.

Cel puțin 1.370 de camioane de marfă au rămas blocate, iar 840 de mașini au trebuit să fie tractate în mijlocul unor nămeți de zăpadă care, în unele locuri, aveau o înălțime de doi metri, a scris ministrul de interne Ihor Klymenko pe mesageria Telegram.

Sudul și centrul Ucrainei au fost cele mai afectate, a precizat el.

Peste 1.500 de salvatori au fost mobilizați pentru curățarea șoselelor, potrivit serviciului de stat pentru situații de urgență, care a postat fotografii cu mașini, autobuze și camioane de marfă care au deviat de pe drumurile înzăpezite.

Cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, DTEK, a declarat la începutul zilei de luni că a reușit să restabilească alimentarea cu energie electrică în aproape 250 de localități.

Duminică, primarul portului Odesa de la Marea Neagră a îndemnat locuitorii să rămână acasă, iar autoritățile au avertizat că aprovizionarea cu apă a fost întreruptă din cauza unor pene de curent care a împiedicat funcționarea pompelor.

De asemenea, serviciul de frontieră al Ucrainei a anunțat duminică că Republica Moldova a suspendat temporar accesul vehiculelor pe teritoriul său de la două puncte de trecere din regiunea Odesa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.