Război în Ucraina, ziua 641. Lupte grele în estul Ucrainei. Rușii atacă...

Război în Ucraina, ziua 641. Lupte grele în estul Ucrainei. Rușii atacă un oraș din toate direcțiile

0
DISTRIBUIȚI

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a declarat un oficial local.

Rușii efectuează atacuri terestre și aeriene asupra Avdiivka încă de la jumătatea lunii octombrie, încercând să avanseze în regiunea Donbas.


În ultimele zile, atacurile s-au intensificat, au relatat ucrainenii.

„Lucrurile din sectorul Avdiivka au devenit și mai dure. Intensitatea ciocnirilor crește de ceva vreme. Rușii au mai deschis două sectoare din care au început să facă atacuri în direcția Donețk… și în așa-numita zonă industrială. Inamicul încearcă să atace orașul din toate direcțiile”, a declarat Vitaliy Barabash, șeful administrației militare din Avdiivka, pentru Espreso TV.

Oficialii spun că nicio singură clădire nu a rămas intactă după luni de lupte. Mai puțin de 1.500 de locuitori au rămas în zonă din cei 32.000 înainte de război. Luptele cele mai grele se dau în zona industrială a orașului, iar informațiile privind câștigurile teritoriale sunt contradictorii.

Ucraina și analiștii militari occidentali spun că Rusia a suferit pierderi grele la Avdiivka, dar și la Maryinka, un oraș din apropiere, în mare măsură distrus de război. Vremea rea a îngreunat activitățile militare, inclusiv utilizarea dronelor de recunoaștere și de atac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.