Spectacolele lunii decembrie pe scenele timișorene

Spectacolele lunii decembrie pe scenele timișorene

0
DISTRIBUIȚI
O noapte furtunoasă

Prima zi a lunii decembrie aduce pe scena sălii Studio „Uțu Strugari” a teatrului național timișorean spectacolul „O noapte furtunoasă. Un exercițiu”, care va mai avea o reprezentație în ultima parte a lunii. Tot în sala Studio vor mai avea loc spectacolele „Mata Hari”, „Breaking News” și „Canicula”, iar în Sala 2 sunt programate spectacolele „Săptămâna luminată”, „Adevărul”, „Sunt o babă comunistă”, „Școala femeilor versus școala bărbaților” și „Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”. Sala mare a teatrului oferă publicului în această ultimă lună a anului spectacolele „Exod”, „Conul Leonida față cu reacțiunea”, „O scrisoare pierdută” și „Zorba Grecul”.

„Sidy Thal”, primul spectacol al teatrului german timișorean în a doua zi din decembrie, va începe la Sinagoga din Cetate la ora 19,30 și va continua în sala teatrului. Următorul spectacol, „Școala și familia”, după I.L. Caragiale, pus în scenă de teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad, va avea la Timișoara două reprezentații, ca urmare a colaborării în cadrul proiectului „Relații. Reacții. Reflecții”. Tot în luna decembrie sunt incluse în repertoriul teatrului spectacolele „Livada de vișini” de Anton Cehov, „Dragonul” de Evgheni Schwarz, șase reprezentații cu „Cartea junglei” după Rudyard Kipling, „Lysistrata 3.0” după Aristofan și „Ținuturile joase” după Herta Müller.

În 3 decembrie, opera timișoreană prezintă spectacolul de operetă „Văduva veselă” de Franz Lehár, interpretat în limba română, iar în 13 decembrie, spectacolul de operă cântat în limba italiană și tradus în limbile română și engleză „Otello” de Giuseppe Verdi. Din repertoriu mai fac parte „Gala de balet” susținută de elevii studioului de dans „Susanart Dance” din Timișoara și musicalul „Scripcarul pe acoperiș” de Jerry Bock, interpretat în limba română. În 22 decembrie, opera va oferi publicului un concert de Crăciun iar ultimele două reprezentații vor fi „Dancing Queen”, balet-rock pe muzica formației Queen, și, în 31 decembrie, tradiționalul spectacol extraordinar de revelion „Liliacul”, de Johann Strauss, intepretat în limba română.


În 6 decembrie, spectacolul pentru copii „Hänsel și Gretel”, de Engelbert Humperdinck, va fi jucat la teatrul municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj.

Luna decembrie aduce la teatrul maghiar două evenimente deosebite – premiera „1978”, proiect din programul extins Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, inclus în evenimentele de închidere a programului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, care va avea loc în 7 decembrie, iar în 15 decembrie, spectacolul „Poruncile”, în regia lui Balázs Attila, când echipa teatrului va sărbători alături de spectatori 70 de ani de existență a teatrului, intrarea fiind liberă. Alte spectacole ale lunii sunt „Cenușăreasa”, cu traducere la căști, „Lacul lebedelor revăzut”, cu supratitrare și „Seara în care se poate întâmpla orice”, care va avea loc la Casa Maghiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.