Consilierul local Roxana Iliescu demolează „minunea” de la STPT: „Activitatea societății a...

Consilierul local Roxana Iliescu demolează „minunea” de la STPT: „Activitatea societății a ajuns să fie subvenționată în proporție de 95% din bugetul local”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu a demolat minunea anunțată de directorul  Socetății de Transport Public Timișoara, Constantin Cocheci că firma municipalității este pe plus. ”

Ce însă omite sa va spună Cocheci este faptul că odată cu ultimele “manevre”, activitatea societății a ajuns sa fie subvenționată in proporție de 95% din bugetul local!!! Nu contează că stați zeci de minute în stațiile de transport în comun și habar n-aveți când ar putea apărea la orizont autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul. Dar n-are cum să fie altfel, când 171.855.000 lei, bani de la bugetul local al Timișoarei, ajung în acest an în conturile STPT”, a scris Roxana Iliescu, aseară, într-o postare pe Facebook.
Circuitul banilor este acesta – bugetul Timișoarei, STMT și de aici la STPT.


De când viceprimarul Ruben Lațcău este șeful AGA al STPT ” cele două societăți sunt într-o armonie perfectă. Fiți un pic atenți: în luna noiembrie a fost modificat contractul de servicii, ocazie cu care tariful a fost majorat, în medie, cu 2 lei / km, cu începere de la 1 decembrie. La vaporașe, care oricum sunt trase pe dreapta până la primăvară, creșterea este de vreo 20 de lei / km. Deci, vor fi mai mulți bani de dat de la bugetul local.
De parcă n-ar fi de ajuns, tot în luna noiembrie a fost prezentat și un raport de audit tehnico-economic privind „regularizarea compensației de transport pe anii 2021, 2022 si 2023”. Conform acestui document, întocmit de o firmă privată, SMTT are de dat către STPT peste 18 milioane de lei. Aproape 10 milioane de lei reprezintă „regularizare compensații” pentru primul semestru al anului 2023, iar restul sumei este compus din regularizări pentru 2021 și 2022”, a comentat Iliescu.
Roxana Iliescu a comentat că nu este vorba de niciun fel de victorie a managementului de la STPT și i-a transmis directorului  ”domnule Cocheci, în loc să încercați sa va spălați imaginea pe banii timișorenilor și să păcăliți călătorii cu vorba lungă, nu mai bine ați încerca să faceți ceva util? Cum ar fi, de exemplu, să rezolvați totuși problema lipsei de șoferi și vatmani, să nu mai înghețe călătorii prin stații, la multe grade minus”.