Centura de vest a Timisoarei devine realitate. Decizia de ultimă oră a...

Centura de vest a Timisoarei devine realitate. Decizia de ultimă oră a Ministerului Transporturilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat că ieri, 8 ianuarie, a fost deschisă procedura de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ prin care vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Timișoara Vest”, județul Timiș.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost avizat la CNAIR în decembrie anul trecut.

Conform comunicatului Ministerului Transporturilor, „obiectivul de investiție Varianta de ocolire Timișoara Vest are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă realizând conexiunea între DN Centura Timișoara și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție) cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, în fluidizarea traficului, creșterea siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelurile în zonele tranzitate în prezent.


Sectorul de vest al Variantei de ocolire Timișoara este parte din rețeaua TEN – T centrală, fiind cuprins în ansamblul intervențiilor cuprinse în MPGT în tabelul 4.69 – Sinteza indicatorilor economici pentru proiectele de variantă de ocolire. Documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții a fost avizată în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe cu Avizul nr. 76/27.12.2023. Au fost aprobați următorii indicatori tehnico-economici: lungime traseu 13,906 km”.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este 2.278.939.000 lei, din care construcții + montaj (inclusiv TVA) 1.909.857.000 lei. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile (Programul Transport 2021-2027) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, „în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii”.

Documentația poate fi consultată pe site-ul Ministerului Transporturilor (mt.ro), unde pot fi transmise și propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ, până pe 19 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.