Alice Francis, între dragostea pentru muzică și salvarea unui castel din Banat

Alice Francis, între dragostea pentru muzică și salvarea unui castel din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Solista Alice Francis a lansat recent un remix la piesa „Catch the Killer”, melodia urmând să facă parte din albumul pe care cântăreața germană născută în Timișoara urmează să îl lanseze în viitorul apropiat.

„Am scos o piessă nouă cu un producător din New York. Este un remix de pe albumul Club Noir pe care l-am scos cu doi ani în urmă, atuci când a fost pandemia.Vom scoate acest album într-o altă versiune cu remixuri. Pentru acest an am mai multe proiecte, printre care se numără un concert alături de Bucharest Jazz Orchestra care va avea loc în luna iulie la un festival din Germania și un alt recital în luna august la un festival din Suedia”, ne-a declarat artista.

Primele evenimente de promovare a discului „Club Noir” au avut loc în țara noastră, în curtea din fața Castelului Nikolici din Rudna și la Sala Radio din București. Albumul este inspirat din filmele clasice hollywoodiene, fiindcă solista a fost și rămîne foarte pasionată de filmele alb-negru, de peliculele semnate de regizori ca Hitchcock, Hawks și Wilder. Albumul cuprinde și trei momente simfonice semnate de Simona Strungaru, care subliniază aspecte specifice muzicii filmului noir. Concertele ei sunt inedite pentru scena muzicală din țara noastră și îmbină sonoritățile clasice de big band cu electro-swing, influențe pop sau hip-hop.

Alice Francis s-a născut în Timișoara, având o mamă care a trăit la Ghiroda și un tată originar din Tanzania.


A părăsit România la vârsta de cinci ani și a îmbrățișat o carieră muzicală, lansând în 2012 albumul de debut, „St. James Ballroom”. Artista a colaborat la coloana sonoră a serialului german „Eldorado KaDeWe” (unde Alice Francis a interpretat un mini-rol și melodia „Was soll Euch stören”) și a câștigat premiile televiziunii germane, Deutschen Fernsehpreis 2022.

„Nu știu dacă în acest an voi mai reuși să facem evenimente acasă. Alături de mama mea, suntem implicate în salvarea castelului Nicolici din Rudna. Am lansat o strângere de fonduri pentru repararea acoperișului castelului Nicolici de la Rudna și ne bucurăm că lumea ne sprijină în acest demers”, a mai adăugat solista Alice Francis.

Cei care vor să facă donații pentru restaurarea castelului din Banat o pot face în contul Asociația Castel Rudna BIC: CECEROBU IBAN: RO68CECETM3730RON0779385.

Castelul Nikolici de la Rudna, construit în anul 1780, este promovat și în videoclipul „Shoot Him Down!“. Melodia cuprinde scene din cadrul recitalului susținut în curtea conacului bănățean care are o istorie zbuciumată. Maria Radermacher (mama solistei Alice Francis) împreună cu soțul ei Willie a cumpărat și a restaurat acest castel în 2002, care a fost transformat de comuniști în subunitate de grăniceri și chiar sediu CAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.