p>

Nightlosers e una din acele trupe care reușește de fiecare dată să te surprindă. Dincolo de amestecul inedit de rock’n’roll, blues, elemente folcorice și alte finețuri, băieții reușesc să surprindă asistența întotdeauna grație faptului că sunt adeseori imprevizibili, acest fapt fiind indubitabil și unul din atu-urile lor. La fel s-a întâmplat și miercuri seara în clubul timișorean Pixel, unde savuroasa „ciorbă“ propusă de Nightlosers a fost degustată de publicul numeros care a venit setat pentru o seară de distracție de nota zece.
Cei doi bănățeni ai trupei Nightlosers (Hanno Hofer și Claudiu Purcărin) au fost la-nălțime și cu această ocazie, la fel ca și ceilalți componenți ai formației Jimi El Lako (vioară, chitară, mandolină, banjo), Grunzo Geza (claviaturi) și Lucian Pop (chitară bas, contrabas) Alături de membrii trupei înființate în 1994 au fost prezenți ca și invitați speciali două figuri cunoscute din scena locală pentru câteva acorduri, Mircea Chinezon și Bogy Nagy. Printre momentele de excepție ale concertului din Timișoara s-a numărat și acela în care Hanno Hoffer a realizat o interactivitate aparte cu publicul doar cu ajutorul instrumentului muzical numit Washboard, un instrument vechi de percuție.
Hanno Hofer s-a născut la Timișoara, în 8 iulie 1967, și înainte de plecarea sa în Germania a trăit la București și la Sânpetru Mic, satul aflat la limita dintre județele Timiș și Arad, unde și-a petrecut numeroase vacanțe școlare (și de unde provine și binecunoscutul muzician Tony Kuhn). Odată cu revenirea sa în România, Hanno s-a mutat la Cluj și conform descrierii sale de la sfârșitul concertului din Timișoara, a fost… un traficant de Vegeta pe relația Timișoara – București. Celălalt bănățean, tobarul Claudiu Purcărin este o figură aparte în scena muzicală autohtonă. Talentatul tobar cunoscut și din show-uri de umor a susținut câteva momente memorabile și la Pixel. Artistul cunoscut sub porecla de „Nașul“ s-a născut pe 15 aprilie 1979, la Caransebeș și vinde CD-uri cu Nightlosers la sfârșitul concertelor pe mâncare… după cum a glumit solistul trupei Nightlosers, la sfârșitul concertului din Timișoara.
Dincolo de toate, concertele celor de la Nightlosers au darul de a binedispune asistența. Pe plan sonor diversele instrumente tradiționale autohtone se mulează perfect pe rock, iar din când în când pe parcursul unei piese oamenii inserează secunde din piese cunoscute. Spre deosebire de mulți alți artiști care realizează preluări după piese mai mult sau mai puţin cunoscute, recitalurile lor sunt remarcabile pentru momentele inedite cu care sunt îmbrăcate aceste cover-uri. Combinaţia între folclorul autentic românesc și frânturi de csardas și blues stropit din belșug cu rock sunt adorabile. Muzica creată de Nightlosers îşi are rădăcinile în muzica americană peste care băieții toarnă porțiuni delicioase de muzici est – europene, iar prăjitura asta de world music made in România este cât se poate de gustoasă.
„Ne bucurăm de fiecare dată când suntem invitați să cântăm la Timișoara și venim cu mare drag. Pregătim ceva piese noi de mai multă vreme, dar deocamdată nu știm nimic exact când vom reuși să le terminăm. Sperăm că vom face acest lucru până în această vară, când vom avea un concert extraordinar în cadrul festivalului Open Air Blues Festival de la Brezoi”, ne-a declarat solistul formației Nightlosers.