Proiectul timișorean Berlin Division a lansat single-ul „Hope”

Proiectul timișorean Berlin Division a lansat single-ul „Hope”

0
DISTRIBUIȚI

Berlin Division, unul dintre cele mai ambițioase proiecte propuse în ultima perioadă de scena indie/electro din România, a lansat un nou single, „Hope”. Cu un mesaj motivațional vibrant sădit atent în structura lirică, asemeni unui soi rar de semințe de pozitivism, compoziția se deschide simțurilor asemeni unui buchet de trăiri care poartă auditoriul într-o lume în care adierile melancolice de synthwave clădesc zborul celui care caută speranța.

Despre acest single, Cristian Paroș, liderul proiectului Berlin Division, declară că: „Pentru mine, ‘Hope’ este cea mai bună piesă pe care am făcut-o până acum, din toate punctele de vedere. Încă mi se pare că sună bine după ce am ascultat-o de atâtea ori, ceea ce nu se întâmplă foarte des.


Am primit ajutor și de la colegii din The Case pe anumite părți și consider că a ajutat foarte mult la întreg procesul creativ. Este foarte greu să faci o piesă cap-coadă de unul singur pentru că, la un moment dat, ajungi să te blochezi, iar atunci feedback-ul din exterior devine un element foarte important. Cred că mesajul piesei este unul foarte clar și se înțelege destul de bine din versuri, după părerea mea.”

Apărut în 2023, în Timișoara, Berlin Division este un proiect de muzică electronică ce îmbină elemente de synthpop și darkwave cu ritmuri moderne de techno. Formată din Cristian Paroș (synth-uri, electronică și voce) și Alfred Paroș (sesiuni live) trupa propune o muzică cu o arie de inspirație vastă ce caută să învăluie mesajul sensibil, ușor melancolic, în nuanțe cât mai ritmate și melodice.

O croială sonoră care fixează publicul într-un soundscape cu o energie aparte, un soi de pasaj atemporal ce transformă simțurile. Partea vocală, deși mai puțin obișnuită în muzica electronică de azi, este integrată perfect în atmosfera propusă de instrumental, reușind astfel, prin tonalitatea foarte catchy și lirismul melodic, să producă un impact deosebit încă de la primele note. Inserțiile ce merg până în zona de space ambient și EDM oferă compozițiilor o dimensiune aparte, fapt care amplifică și mai mult sentimentul acesta de călătorie prin sunet. Un sound complex ce te poartă prin universuri creative ce amintesc de Jean Michel Jarre, Erasure sau Eurythmics, New Order sau Mouse on Mars și Booka Shade.Piesa Hope poate fi ascultată aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.