CCIAT și DSV Timiș, seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena...

CCIAT și DSV Timiș, seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor, sub genericul „Norme și standarde privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor. Măsuri de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare – aspecte esențiale pentru protecția sănătății consumatorilor”, care va avea loc în data de 16 aprilie, de la ora 10:00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara.

Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.

După înregistrarea participanților și mesajele de bun venit, vor avea loc următoarele prezentări: Implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP și flexibilitatea cu privire la implementarea unor asemenea proceduri.


Ghiduri de bune practici – prevederi legislative și proceduri pentru micii producări și agenții economici – prezintă specialiștii DSVSA dr. FlaviusNicoară, director executiv, și dr. Corina Pădurariu, consilier; Măsuri de inspecție privind condițiile igienico-sanitare pentru domeniul HoReCa. Condițiile de avizare și circuite igienico-sanitare în unitățile publice alimentare, unitățile de învățământ publice și private, saloane de înfrumusețare – prezintă specialiștii DSP Timiș Dan Laurențiu Cojoc, inspector superior Serviciu Control în Sănătate Publică, conf.dr.Corneluța Fira-Mlădinesc, , medic primar igienă, șef Compartiment  Evaluare Factori de Risc din Mediul și Viața în Muncă,  asist.univ.dr. Ionuț Căpraru, medic șef în cadrul Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică. Prezentările vor fi urmate de răspunsuri la întrebările participanților.

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere, iar link-ul de înregistrare este https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.