Consilierul local Roxana Iliescu: „Sunt pregătită să fiu viceprimar al Timișoarei”

Consilierul local Roxana Iliescu: „Sunt pregătită să fiu viceprimar al Timișoarei”

0
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu, aleasă consilier local în 2020 pe lista Pro România, a fost una dintre puținele voci ale opoziției în Consiliul Local Timișoara. Invitată la PRESSALERT LIVE, consiliera, de meserie avocat, a mărturisit că tabăra primarului Dominic Fritz i-a propus să se alăture echipei pentru următoarele alegeri, însă discuțiile nu au mers prea departe. După experiența din ultimii patru ani, Roxana Iliescu este de părere că este pregătită să fie viceprimar al Timișoarei, în caz că colegii din PSD o vor susține pentru această funcție.

„Mi-au oferit să facem echipă în 2024. Au fost niște discuții care s-au rezumat la sprijinul pe care eu mi-l doream pentru proiectele de hotărâre pe care le-am propus. Sunt convinsă că prin modul în care m-am implicat în acest mandat, și colegii de la celelalte partide, acum sunt într-adevăr membru PSD și pe lista comună a alianței PSD-PNL, pentru că spun eu că am avut o activitate bună de consilier local. Sunt convins că și colegii de la PNL ar fi fost bucuroși să fie colegi cu mine din 2024. Sunt pregătită să fiu viceprimar al Timișoarei și ar fi o onoare dacă aș avea șansa asta. Aș fi onorată să am sprijinul colegilor din Partidul Social Democrat pentru această funcție”, a spus Roxana Iliescu la PRESSALERT LIVE.

Consiliera a precizat că a vrut de la începutul mandatului să aibă o atitudine constructivă, însă „n-am avut cu cine”.

„Sunt multe exemple, de la proiectul cu Grădina Zoologică până la implicarea mea pe diferite regulamente care s-au votat, pentru terase, pentru comerțul stradal, care au fost schimbate fundamental de către actuala conducere a primăriei. Mai sunt proiectele mele referitoare la demolarea de garaje și amenajarea de spații verzi și locuri de parcare atât de necesare. Chiar spuneam în ultimul plen, îi readuceam aminte primarului Fritz, că mai puțin și se împlinește un an de când am depus șase proiecte de hotărâre pentru demolara a zeci de garaje din mai multe locații din Timișoara – Dacia, Gheorghe Lazăr și așa mai departe. Nici măcar n-au ajuns pe masa consilierilor locali. În iunie 2023 le-am depus, și au fost ignorate până acum. E un abuz clar, pentru că în Codul Administrativ se spune clar, din momentul în care eu înregistres în calitate de consilier local un proiect de hotărâre, acesta trebuie să ajungă în fața consilierilor locali în termen de cel mult 30 de zile. Ce pot eu să fac în privința asta e mai puțin decât ce pot să facă timisorenii pe 9 iunie.


Să-l trimită acasă, pe el și echipa lui de incompetenți. Eu mi-am făcut treaba de consilier local. Sunt convinsă că pe multe alte probleme, poate chiar mult mai grave decât asta, că e vorba de Colterm sau alte situații, sunt anumite organe ale statului care sunt convinsă că-și vor face datoria, este doar o chestiune de timp”, este de părere Iliescu.

„Cu acești oameni nu poți discuta serios. Unii văd că-și fac acum iluzii că pot discuta serios cu primarul Fritz și cu echipa lui. Vor ajunge foarte rapid la concluzia că sunt niște oameni fără cuvânt, fără caracter și deloc serioși. Nu poți purta nici măcar discuții politice serioase cu ei. Zvonurile pe care le-ați auzit au fost în mare parte adevărate, dar intenția mea a fost să construiesc, să pot să fac un lucru pozitiv pentru timișoreni”, a dezvăluit consiliera locală.

Nici Ruben Lațcău nu a scăpat de critici, Roxana Iliescu subliniind problemele grave cu care se confruntă STPT și Colterm. „Fiecare timișorean care circulă cu transportul în comun resimte direct care este situația. Zeci de minute de așteptare în stații, modul în care se circulă. La acest moment ne lăudăm cu o flotă de ultimă generație, pe care într-adevăr o avem, dar cele mai multe zac în curte la STPT, pentru că sunt niște incompetenți atât în primărie cât și la conducerea acestei societăți. E de-a dreptul stupid, din 44 de autobuze electrice nu știu dacă circulă 10-12 pe trasee, pentru că primăria – primarul Fritz, vicele Lațcău, care se ocupă în mod deosebit de această societate – nu au fost în stare să facă infrastructura stațiilor de încărcare atât de necesare pentru ca aceste autobuze să circule prin oraș. O spun cifrele, nu eu, am ajuns la 93 – 94% din activitate subvenționată. Am spus-o încă de anul trecut, în condițiile astea haideți să tratăm cu maximă seriozitate obiectivul de a face transportul public gratuit în Timișoara”, este de părere consiliera trecută recent înapoi la PSD.

„În mandatul ăsta de patru ani primarul Fritz a fost într-o continuă campanie electorală. Am mai spus-o, cred că se bazează pe buna credință a timișorenilor. Pentru că cei care nu sunt conectați direct la primărie, consiliul local, în momentul în care iese primarul public și face o afirmație, orice om de bună credință nu se apucă să facă pe detectivul, așa cum am făcut-o noi. Chiar și pentru mine n-a fost ușor, că a trebuit să-mi aloc timp ca să studiez documente și să citesc legea, un om care are familie, treburi, nu stă toată ziua să verifice ce a zis primarul, și nu poate să-și imagineze că minte cu nonșalanță și că lucrurile de multe ori pot fi exact invers decât cum li se prezintă”, a mai spus Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.