Dirijorul timișorean Cristian Măcelaru, numit director muzical al unei prestigioase orchestre din...

Dirijorul timișorean Cristian Măcelaru, numit director muzical al unei prestigioase orchestre din Statele Unite

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Măcelaru a fost angajat miercuri ca director muzical al Orchestrei Simfonice din Cincinnati unde, după o stagiune ca „director desemnat” (2024 – 2025), va avea un mandat de patru ani. Măcelaru îl înlocuiește pe francezul Louis Langrée, care a ocupat postul în ultimii 10 ani.

„Sunt nespus de bucuros și smerit de oportunitatea de a deveni director muzical al Orchestrei Simfonice din Cincinnati. Orchestra Simfonică din Cincinnati a susținut în mod constant un standard bine dovedit de excelență artistică și inovație, în combinație cu un accent unic pe comunitatea pe care o servește.


Invitația de a conduce muzicienii superbi care formează această orchestră, construind împreună o moștenire și mai puternică, este sporită doar de căldura și apropierea comunității pe care le-am experimentat în Cincinnati. Cu profund respect față de predecesorii mei și angajamentul față de viitorul Orchestrei, aștept cu nerăbdare să împărtășesc muzica minunată pe care o facem cu comunitatea din Cincinnati și cu întreaga lume”, a scris Cristian Măcelaru pe Instagram.

Unul dintre cei mai importanți violoniști și dirijori, comparat cu legendarul Sergiu Celibidache, Cristian Măcelaru a contribuit și la Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, alături de Romanian Chamber Orchestra. Emigrat în Statele Unite ale Americii în adolescență, a fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Miami, la 19 ani, fiind laureat al prestigiosului premiul Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto”. De altfel, dirijorul este și stabilit în Statele Unite, unde și-a întemeiat o familie.

În ultimii ani, Cristian Măcelaru a fost dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Köln și a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase orchestre din toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.