Miliarde de lei au ajuns în județul Timiș. Alfred Simonis: “La București...

Miliarde de lei au ajuns în județul Timiș. Alfred Simonis: “La București trebuie să impui respect”

1
DISTRIBUIȚI

Mai bine de 30 de ani, Timișul și Timișoara au fost văduvite de investiții din fonduri guvernamentale, cel mai important județ al țării fiind mereu la coada listei banilor. Această abordare a început să se schimbe după ce Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru al României, dar, mai important, odată cu accederea lui Alfred Simonis în funcția de președinte al Camerei Deputaților și a lui Sorin Grindeanu în cea de ministru al Transporturilor.

“La București trebuie să te lupți, să impui respect și să bați cu pumnul în masă dacă e nevoie pentru că altfel nu te aude și nu te ia nimeni în seamă. Au fost momente grele, tensionate, în care am negociat la sânge orice leu care a ajuns în Timiș”, spune Alfred Simonis, candidatul Alianței PSD-PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Rezultatul negocierilor despre care vorbește liderul social-democrat s-au văzut în obiectivele realizate sau în curs de realizare, iar primul ar fi noul terminal al Aeroportului Internațional Traian Vuia, o investiție ianugurată deja care s-a ridicat la peste 180 de milioane de lei.


Într-un ritm alert avansează și centura de sud a Timișoarei, care urmează să fie dată în circulație la finalul lunii iunie, lucrare au fost investite peste 400 de milioane de lei, dar și Centrul de Mari Arși pentru care au fost alocate 65 de milioane de lei. Un alt proiect susținut puternic de Alfred Simonis și Sorin Grindeanu este centura de vest, porțiune care va închide practic inelul centurii Timișoara, investiție care urmează să fie demarată în vara acestui an și care va costa 1.7 miliarde de lei. cea mai arzătoare dorință a timișorenilor, un nou stadion, este pe ultima sută de metri a documentelor de avizare, iar în câteva zile se va adopta o Hotărâre de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, urmând apoi să se demareze procedurile de demolare ale actualei arene, ceea ce trebuie să fie făcut de Consiliul Județean Timiș, iar investiția totală se va ridica la 900 de milioane de lei.

Infrastructura de sănătate este un alt domeniu spre care se îndreaptă sume importante de bani, cea mai mare sumă – 970 de milioane de lei – fiind destinată Institutului Regional de Oncologie Timișoara, bani obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Alte sume, de ordinul zecilor de milioane de lei, au ajuns către spitalele orășenești din Deta și Jimbolia, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara sau Spitalul Municipal Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Ce vrăjeală ieftină are simonis asta… Bani pt Timiș … Aici se vede realitatea din toată țara. Lipsa de spital municipal din 1998… Centura unui asemenea oraș nefinalizata in 2024…. Scoli și parcuri lipsa in zona de extindere a orașului… Drumurile înguste ,lipsa de bulevard prelungit sau de creat unul nou … Totul e doar profit pentru toți de la guvern …nu se gândesc la viitor. O sa fim mai rău că Bucureștiul în 20 de ani și nu ai ce sa faci cu mașina că o să te blochezi continuu în trafic infernal.

Comments are closed.