Dobra atacă „transferul” lui Nica: „Arată o disperare după anumite funcţii politice”....

Dobra atacă „transferul” lui Nica: „Arată o disperare după anumite funcţii politice”. Ce sfat îi dă lui Alfred Simonis

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra a comentat „transferul” lui Alin Nica de la liberali în opoziţie, dar şi ce proiecte ale Consiliului Judeţean Timiş, în fruntea căruia s-a aflat între 2017 şi 2020, regretă că nu s-au finalizat cu succes în timpul noii administraţii.

„Asta nu este strategie politică. În luna mai fac 24 de ani de când am intrat în PSD. Şi am văzut multe pe parcursul celor 24 de ani. Alianţe, candidaturi, interziceri la candidaturi, blocări la candidaturi din cauza alianţelor, tot felul de lucruri politice. Dar ceea ce a făcut acum acestă echipă arată doar o disperare politică şi o disperare după anumite funcţii. Eu credeam că la un moment dat actuala administraţie judeţeană va înţelege acest joc politic şi va pune umărul să consolidăm această alianţă naţională şi la nivel judeţean şi să dezvoltăm judeţul Timiş. Atâta timp cât nu înţelegi o anumită direcţie şi cum bate vântul politic, te împotriveşti şi faci azi o anumită declaraţie, mâine nu mai ţii cont de acea declaraţie şi o schimbi în totalitate. Şi ieri cine a fost negru, azi îl faci alb. Arată o disperare după anumite funcţii politice. Ştiţi foarte bine că în 2020, poate zic acum în premieră, am avut şi eu oferte politice, când în judeţul Timiş PSD nu mai stătea aşa bine cum a stat în 2016, nu am optat, chiar dacă funcţiile administrative erau interesante. Chiar funcţia de preşedinte al CJ Timiş, funcţie de parlamentar, sunt interesante dar sunt dacă le obţii prin muncă, nu prin negocieri de a trece dintr-o parte în alta. Aşa văd eu şi aşa voi rămâne consecvent”, a declarat Călin Dobra la PRESSALERT LIVE.

„Eu cred că am reuşit în mandatul 2017 – 2020, nu foarte multe, dar destul de multe proiecte. Nu e simplu să demarezi proiecte importante majore la nivelul judeţului Timiş. Dar sunt proiecte pe care le-am demarat şi le-am lăsat la faza de execuţie, doar implementare, drept dovadă că de curând actuala administraţie judeţeană a şi inaugurat, au uitat să mă invite, dar asta nu e problemă. Au inaugurat noua maternitate. Un proiect pe cooperare transfrontalieră România – Ungaria. Un proiect care a fost început iniţial de Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu este cel care a iniţiat în cele şase luni discuţiile cu partenerii din Ungaria iar eu după aceea am demarat tot ceea ce înseamnă documentaţie, ceea ce înseamnă finanţare, am semnat contractul de finanţare şi, mai mult, am semnat şi contractul de proiectare plus execuţie. Actuala administraţiea avea doar un singur rost, să urmărească execuţia şi implementarea acestei investiţii. Şi ca multe altele, din păcate unele nu au ajuns la maturitate. După patru ani de zile de administraţie liberală s-a văzut foarte clar, administraţie liberală judeţeană, şi municipală. Fostă liberală, nu mai ştiu acum, să zicem că în 2020 a fost votată liberală… Îmi vin în minte două. Bazinul de înot de la Jimbolia, un program pe care l-am demarat pentru toate oraşele din judeţ. Jimbolia a fost în proiect-pilot, nu l-au pus nici acum în practică. Şi centrul de legume-fructe de la Tomnatic. Un proiect foarte important”, a spus Călin Dobra.

Călin Dobra a mai vorbit despre relaţiile sale actuale foarte bune, atât cu Sorin Grindeanu, cât şi cu Alfred Simonis. Negând că ar fi fost certat cu primul, sfatul său pentru cel din urmă, ca de la fost la viitor preşedinte CJT, Simonis fiind candidat la şefia CJ Timiş e: „să înţeleagă că funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean e total diferită de cea de preşedinte a Camerei Deputaţilor.


E o funcţie administrativă, e o funcţie aplicată şi cu foarte multe probleme. Poate aşa, un sfat foarte scurt, va prelua mandatul în octombrie şi îi doresc să nu aibă parte de o iarnă foarte grea că începe imediat perioada de deszăpezire şi ştim cu toţii ce situaţii delicate… Dar e un avantaj, faptul că alegerile sunt în 9 iunie şi din 9 iunie până în octombrie, când preiei mandatul, poţi să te pregăteşti să preiei mandatul astfel încât să intri direct în focul administraţiei”.

Întrebat dacă are vreo legătură cu firma care a construit centrul pilot de legume-fructe de la Tomnatic, investiţie încă nefuncţională, şi care a construit de asemenea centrul comercial al familiei vicepreşedintelui CJT Alexandru Proteasa, Dobra a răspuns: „Da, am avut o legătură. O legătură strict contractuală. Din postura de preşedinte al CJ Timiş am demarat o licitaţie, o licitaţie care în baza unei comisii având responsabilitatea comisia de licitaţii, am semnat un contract, după aceea a venit anul 2020, alegerile. Iar actuala administraţie, din ce-mi aduc aminte a trecut ceva timp până a dat ordinul de începere. Cred că în primăvara lui 2022. Dar eu am semnat contractul în 2020. Cred că până s-au pus de acord cu centrul de la Moşniţa, s-ar putea, dacă aşa se vehiculează, până la urmă nu mă interesează chestiunea aceasta. Fiecare răspunde pentru ceea ce face. Pe mine mă interesează următorul lucru: a durat destul de mult demararea unui astfel de proiect. Am realizat împreună cu colega mea Roxana Iliescu, când era vicepreşedintele CJT, cu specialiştii din domeniu, făcând o notă de fundamentare a acestui obiectiv. Dezbaterile, le-am solicitat teren tuturor primăriilor din zonă. Cine a fost cel mai serios şi a pus la dispoziţie a fost Primăria Tomnatic. După ce a trecut termenul de depunere, au început tot liberalii: Nu, să facem la Lovrin, în altă parte, a început o dezbatere politică. Ceea ce nu am fost de acord… Nu este nimic întâmplător, asta pot să spun. Nu poate să existe, din postura de demnitar public. Că eşti preşedinte, vicepreşedinte, că eşti primar, nu există să ai astfel de întâmplări nefericite. Nu se poate întâmpla aşa ceva. Eu nu am semnat niciodată recepţii. Am considerat că nu sunt specialist în domeniu şi am preferat, în comisia de recepţie, preşedintele comisiei şi membrii să fie din rândul specialiştilor, ei pot verifica la sânge să nu apară diferenţele respective. Centrul este încă nefuncţional, chiar l-am vizitat, pentru că până la urmă e un obiectiv important. Am fost cu două săptămâni în urmă, am făcut un video acolo. Pentru că e un obiectiv cu care eu mă mândresc ca şi importanţă, îmi pare rău că nu funcţionează. E un obiectiv pe care l-am luat în calcul în a-l realiza la municipiu Lugoj, ţinând cont că e o zonă legumicolă, a doua ca importanţă din judeţul Timiş”.

„De aceste situaţii mai delicate, că nu se respectă anumite situaţii din proiect. În 2020 am semnat contractul de execuţie, în 2021 am început să pun întrebări: ce se întâmplă de nu se demarează. Mi s-a răspuns că sunt anumite modificări la proiect… Pot să mai apară, dar eu ştiu că ele apar pe parcursul demarării execuţiei, nu proiectului. Am văzut lucrarea, nu e una destul de grea, nu ştiu ce nebunie, o hală, cu zonă de depozitare cu zonă frigo şi echipamente de sortare. Nu este o investiţie extraordinar, chiar a fost realizată apoi destul de repede. Nu ştiu, nici n-am încercat şi nu e rolul meu până la urmă să văd de ce nu se finalizează. Mă deranjează că nu se realizează pentru că putea veni în sprijinul producătorilor locali extraordinar de mult”, a mai spus Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.