Maşini ridicate şi zeci de timişoreni amendaţi pentru că au parcat pe...

Maşini ridicate şi zeci de timişoreni amendaţi pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Poliţiştii locali din Timişoara au dat 82 de amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei în urma unei acţiuni de identificare a şoferilor care staționează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități din oraș.

Acțiunea cu scop preventiv inclusiv pentru reprezentanții supermarketurilor care au fost informați despre legislația cu privire la necesitatea amenajării acestor locuri conform normelor în vigoare a dus la verificări în teren pentru a se stabili dacă se respectă Legea 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Astfel, în ultimele două luni un număr de 82 de conducători auto au fost depistați și sancționați cu amenzi între 2000 și 10.000 de lei, iar în unele cazuri s-a trecut la ridicarea autovehiculelor. Probleme de acest gen au fost întâlnite pe Străzile Siemens, Simion Bărnuțiu, I. Budai Deleanu, V. Lucaciu, București, Proclamația de la Timișoara, Calea Buziașului, Uranus, M. Eminescu, Circumvalațiunii, V. Pârvan, I. Mureșan etc. Trebuie menționat că în acest interval, aproximativ 30 de timișoreni, inclusiv reprezentanți ai supermaketurilor, au reclamat telefonic că sunt parcate autoturisme pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități din diverse zone din oraș, ultimele sesizări fiind înregistrate ieri pe Strada Carei și Aleea Ionel Perlea. Reamintim că, potrivit legii, se sancționează ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.