Microstagiune cu trei trupe independente, la Timișoara. Programul spectacolelor

Microstagiune cu trei trupe independente, la Timișoara. Programul spectacolelor

0
DISTRIBUIȚI

Trupele timișorene Unfold Motion, Basca și Arte-Factum au răspuns invitației lansate de asociația Proteszt, care a organizat microstagiunea de teatru independent local  „Independent@TM”, în cadrul căreia va prezenta trei spectacole.

În 23 mai, de ora 17:30 la Casa Tineretului va avea loc spectacolul trupei de dans contemporan Unfold Motion, „The Story of Lost Stories”, a cărui coregrafie e semnată de Lavinia Urcan. Din distribuție fac parte Diana Abdo, Teodor Cauș, Sara Ghilezan, Vika Medvedeva, Sebastian Teodorovici și Carolina Țapoc, care, prin dansul lor, încearcă să redea anumite tipare comportamentale care i-au urmărit din copilărie până la vârsta adultă.

Compania independentă Arte-Factum prezintă în 25 mai, de la ora 19:00, „Monoloagele solitudinii”, în regia lui Kocsárdi Levente, pe textul Simonei Donici, un spectacol despre izolarea lumii postmoderne și alienarea specifică mediilor urbane.


„Însingurații” sunt interpretați de Fall Ilona, Darie Doklean, Andrei Elek, Maria Leca, Aida Olaru, Teo Cauș, Ana Andone și Serena Voaideș.

Microstagiunea se termină cu o premieră a Teatrului Basca, „Foamea”, în regia Alinei Ilea, duminică, 26 mai, de la 16:00 la sediul teatrului. Textul lui Charalampos Yannou reflectă relațiile complicate într-o familie care-și negociază dovezile de afecțiune. Din distribuție fac parte Ana Maria Ursu, Bogdan Spiridon, Otniel Floruț și Ana Maria Cojocaru. Pentru toate spectacolele, care au asigurate traduceri în limbile engleză și maghiară, biletele pot fi cumpărate înainte de începerea acestuia, sau online, pe platforma iabilet.ro.

Proteszt va organiza miercuri, 22 mai, de la ora 20:00, în sala studio a teatrului maghiar, și o masă rotundă pe subiectul (In)dependent dupa 2023, la care vor participa artiștii trupelor menționate și alți oameni de cultură din lumea artelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.