Poli Timişoara, înfrângere la limită în duelul fără miză reală de la...

Poli Timişoara, înfrângere la limită în duelul fără miză reală de la Oradea

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

Politehnica Timişoara a suferit un eşec la limită sâmbătă, scor 1-2 (0-2), pe terenul câştigătoarei C8 – FC Bihor Oradea. Alb-violeţii au făcut o primă repriză slabă, dar au revenit pe final şi nu au fost departe de egalare pe fondul pasului uşor în spate făcut de gazde.

Poli dorea la Oradea o repetiţie cu 11-le cel mai apropiat de cel de bază pentru barajul confirmat cu Ghiroda, în urma succesului galben-albaştrilor de ieri prin care şi-au confirmat şi locul 1 în C7. Dar echipa pregătită de Paul Codrea nu a arătat multe lucruri în prima repriză de pe arena „Iuliu Bodola”.

În minutul 7, după o lovitură liberă acordată cu lejeritate, Preklet putea să deschidă scorul dacă devierea sa cu capul ar fi fost pe poartă. Bihorenii s-au simţit mai bine cu mingea la picior şi în minutul 22, după un mic carambol în marginea careului timişorean, din zonă centrală Vînău a trimis la semiînălţime pentru ex-polistul Gîdea, care a marcat uşor din unghi. Peste cinci minute bihorenii au mai beneficiat de o „liberă” din poziţie bună, fază la care Murariu a respins în corner, pentru ca, în minutul 40 scorul să devină 2-0 la execuţia de rafinament a lui Sergiu Ciocan, mingea intrând în poartă pe la vinclul din dreapta lui Murariu.

În repriza a doua, poate şi pe fondul mulţumirii orădenilor, Poli a arătat o faţă schimbată în bine.


Olariu (min. 56) a semnat prima ocazie reală a oaspeţilor în meci, dar Pînzariu a respins peste poartă. Din cornerul rezultat, mai întâi Olariu, apoi Popa, ambii cu piciorul, ultimul din câţiva metri, nu au reuşit să-l învingă pe portarul gazdelor. Şanse au mai fost şi pentru Bocşan şi Pamfile, dar golul a venit de la neobositul Curescu. De această dată, găsit undeva în banda stângă de Popa, jucătorul de viteză a vrut poate mai degrabă să centreze dar balonul a fost lobat perfect peste Pînzariu la colţul lung. Un gol ce a adus aminte aproape de reuşita lui Chivu de la Euro 2000, doar că mingea fundaşului reţiţean a atins bara înainte de a intrat în poartă. Imediat timişorenii au mai avut o şansă importantă prin Olariu (84), dar în ciuda unei posesii mai bune spre final şi pe fondul schimbărilor, scorul nu s-a mai modificat.

Clasamentul era „îngheţat” înaintea rundei cu Bihorul câştigătoare de serie, acum cu 66 de puncte, şi avantajul locului 1 în baraj, unde va întâlni Filiaşiul, locul 2 din C7. În timp ce Poli, rămasă cu 51 de puncte, va avea primul tur al semifinalei de baraj, miercuri, 22 mai, acasă cu Ghiroda. Mai este însă o rundă de C8 săptămâna viitoare. Poli mai întâlneşte o dată Buziaşul, tot acasă, ocazie cu care Codrea va mai face teste probabil, în timp ce Bărbuţ e posibil să revină după entorsă. Bihorul va juca în schimb la Peciu Nou, care şi-a asigurat locul 3 după succesul de ieri, 1-0, la Carani, cu Phoenix.

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Baican, Gagyi – Vînău (79, Hosu), Farcaş (cpt.) – Gîdea (79, Moga), Calugher (70, B. Vasile), Ciocan (65, Ioviţă) – S. Jurj (70, Tincău). Antrenor: Florin Farcaş.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (64, Sfichi), Bocşan (cpt.), R. Ciurel (64, Vlaicu), Pamfile – V. Prună (80, Avramescu), Pureca (70, I. L. Rotariu), Olariu, M. Oprea (70, Istratie) – D. Popa, Curescu. Antrenor: Paul Codrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.