Poli Timişoara, învinsă acasă de Ghiroda în prima manşă a semifinalelor barajului....

Poli Timişoara, învinsă acasă de Ghiroda în prima manşă a semifinalelor barajului. Codrea: „Greu de digerat”. Bălu: „Să fim ponderaţi” (foto & video)

0
DISTRIBUIȚI

Poli Timişoara şi CSC Ghiroda, vechi rivale din judeţ, s-au întâlnit într-un meci „sold out” pe „Electrica”, dar de această dată într-un duel pentru accederea în finala barajului de promovare în Liga 2. Oaspeţii au avut câştig de cauză în prima manşă cu 2-0 şi i-au supărat pe fanii alb-violeţi.

Poate chiar mai mulţi timişoreni (şi timişeni) ar fi venit la meci dacă oraşul de pe Bega ar fi avut un stadion mai mare azi, chiar şi într-o zi de miercuri circa 2.500-3.000 de oameni, greu de estimat, au fost pe terenul care altădată era al patrulea al oraşului.

Poli a avut galeria mai numeroasă alături, dar chiar şi aşa pe teren oaspeţii, cu destui jucători mai experimentaţi, au stat mai bine în ghete, cel puţin în prima parte. Răzvan Trandu a semnat prima ocazie importantă a partidei în minutul 31, dar şutul său a fost respins în corner de Murariu. Ghiroda a mai avut şansa de a deschide scorul în minutul 38. Dar un moment-cheie al partidei a avut loc cinci minute mai târziu. Când Curescu, lansat de Popa, a scăpat spre poarta lui Ciocan, dar a ezitat şi a fost în cele din urmă blocat. Repriza s-a încheiat cu o nouă şansă important pentru galben-albaştri, bine susţinuţi şi ei din tibuna acoperită.

Culmea, când alb-violeţii păreau să echilibreze ostilităţile pe teren, Ghiroda a punctat prin juniorul-minune Buţu, care l-a driblat şi pe Murariu în minutul 52. Codrea a făcut mai repede modificări ca altădată, dar multe lucruri nu s-au schimbat, deşi vedeta Bărbuţ putea să reducă din diferenţă în minutul 83, din lovitură liberă, trimisă puţin pe lângă poartă, în minute în care Poli aproape acaparase tot jocul. Dar pe o contră elevii lui Sorin Bălu au mai lovit o dată. Adevărată bestia nera pentru gazde, Jichici l-a executat pe Murariu cu un şut de la distanţă lângă bară în minutul 88 şi balanţa a înclinat serios spre trupa de pe Calea Lugojului. Asta deşi timişorenii au mai trecut de vreo două ori pe lângă gol până la final.

Manşa secundă se dispută sâmbătă, de la ora 17.30, pe arena „Emilian Pavel”, una şi mai micuţă, interesul fanilor fiind în continuare mare. Tot pe această „rută” a semifinalelor pentru un loc în „B” Bihorul (locul 1 din C8) a remizat pe terenul Filiaşiului (locul 2 din C7).

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (87, Sfichi), Bocşan (cpt.), Vlaicu, R. Ciurel – Olariu, Pureca (67, I. L. Rotariu), Prună (67, M. Oprea) – Curescu, Popa (87, Avrămescu), Pamfile. Antrenor: Paul Codrea.

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: Ciocan – Vasluian, Butnăraşu, Stupu, Coroiu – D. Popa (68, Jichici), Precup – Popovici, R. Trandu (77, Popa), Mancaş (cpt.) – Buţu (68, Bulza). Antrenor: Sorin Bălu.

„O înfrângere greu de digerat. Felicităm adversarii din Ghiroda, cred că formează o echipă foarte bună. Cred că micile detalii au făcut diferenţa. Dacă stăm să analizăm bine meciul am avut şi noi ocaziile noastre, din păcate noi nu am fructificat niciuna, ei, în repriza a doua, când părea că noi controlăm mai bine jocul şi stăm mai bine în teren. Am luat golul ăla, primul gol foarte uşor. După care am avut foarte multe situaţii. Mingi care treceau prin faţa porţii, puţin pe lângă bară, şi portarul lor inspirat şi noi neinspiraţi. Cumva toate astea au dus la rezultatul ăsta. A venit şi golul 2 pe un şut. Noi din şase metri nu am reuşit să o bănăm în poartă. Ei de la 20 de metri au găsit poarta. Deci aici s-a făcut diferenţa. Ştiam că e o echipă care speculează foarte bine fazele pe care le are. Au şi calitate în echipă, dar mergem înainte. Băieţii trebuie să-şi ridice capul, urmează alt meci, eu am încredere în ei. Ştiu că nu va fi uşor, dar nu cedez, chiar vreau să-i felicit, au dat tot ce au avut ei. Atâta cât au avut ei în momentul de faţă. Când s-a plecat la drum, a spus şi Costel, speranţele erau mici spre foarte mici. Nimeni nu-şi făcea iluzii că facem, că dregem, în schimb lucrurile au evoluat bine. Orice s-ar întâmpla echipa asta are viitor. Trebuie doar susţinută mai mult. Dacă sunt dezamăgit de ceva, sunt dezamăgit de faptul că de un an de zile, un an şi jumătate, de când suntem aici, nu a venit mai multă lume lângă noi, pentru că văd că potenţial este. Felicit publicul care a fost extraordinar. Mi-a plăcut atmosfera. Poate dacă cântau un pic mai mult, cum Tavi (Stăncioiu) a luat atitudine şi mi-a plăcut, era mai bine. Că la un moment dat se auzeau doar cei de la Ghiroda şi nu e plăcut la tine acasă să-i auzi pe adversari. Dar sperăm să vină să ne susţină în continuare la următorul meci, să ştie că echipa va încerca să dea maxim şi vom vedea ce va ieşi”, a declarat Paul Codrea.

„O victorie frumoas, muncită, transpirată a băieţilor noştri. Este doar o manşă, mai este una. Trebuie să fim ponderaţi în tot ce facem. Cum ne alimentăm, cum ne recuperăm, cum ne odihnim, cum ne antrenăm, cum ne pregătim. Mai este un meci. Ori Poli, cred eu, are calitatea şi capacitatea necesară să vină şi să întoarcă. Noi vom încerca tot ce ţine de noi să nu întoarcă, dar repet, acum este la noi. Cum gestionă, cum tratăm, cum ne antrenăm, cum pregătim şi cum facem absolul totul. Diferenţa astăzi cred că s-a făcut la finalizare. Noi am marcat de două ori iar Poli nici o dată. Cred eu că plusul de experienţă al echipei noastre a dus la marcarea celor două goluri. Am vizionat echipa celor de la Poli. Am văzut foarte multe meciuri, am pregătit bine jocul. Dar mai este o manşă şi trebuie să o tratăm serios. Cu siguranţă era un derby în care noi veneam să jucăm contra unei echipe mari, o echipă de tradiţie, cu un public fantastic, cu o galerie senzaţională. Dar aţi văzut că şi noi am venit destul de mulţi şi cred că a fost o propagandă frumoasă pentru fotbal, şi în tribună şi în teren. Felicit pe toată lumea, le mulţumesc suporterilor noştri, care au venit şi ne-au încurajat, rămâne să fim serioşi şi să tratăm bine manşa a doua”, a spus şi Sorin Bălu, tehnicianul Ghirodei.

„Din păcate, pentru că aşteptările erau mari. Sincer, jocul m-a dezamăgit total. Da, putem spune că am avut la un moment dat o şansă foarte mare prin Curescu, dar realitatea din păcate asta este. Ştiu cu siguranţă că nu asta e valoarea jucătorilor noştri, ştiu că au demonstrat-o de-a lungul campionatului că pot mult mai mult, doar că sunt momente de genul acesta, poate de multe ori aşa-zisă presiune nu a fost gestionată cum trebuie. Mai e o manşă, mai un meci. Sper ca cu toţii să fi învăţat din acest eşec, chiar dacă nu se întâmplă nimic. Repet, e un proiect sănătos din punctul meu de vedere, un proiect la care toată lumea munceşte din greu. Ăsta e meritul copiilor care au jucat în acest campionat, pe acest teren, dar încă o dată, armele nu s-au depus. E un scor dureros în momentul de faţă, greu de digerat de către mine şi am văzut că de către toţi. E un scor la care poate nimeni nu se aştepta, dar acceptăm cumva şi cred cu tărie de caracter că avem nişte băieţi capabili să întoarcă totul. Sunt conştienţi cum sunt şi eu că lucrurile astăzi nu au funcţionat cum am vrut noi. Sâmbătă sper să văd o altă faţă. O echipă care a dominat adversarii de-a lungul campionatului, cel puţin acasă, dar şi afară. Am nevoie de băieţii aceia care ştiu să-şi pună caracterul la primplan şi să scoată maximum din această semifinală. Noi când am început toată lumea a mers pe ideea să încercăm să supravieţuim, când am spus că acest proiect îl începem cu jucători tineri şi foarte tineri, toată lumea s-a speriat. Eu, Paul, Roti, sfafful tehnic, administrativ, am spus că se poate, drept dovadă astăzi, înaintea jocului, am creat speranţe, am creat o nouă emulaţie pe care şi-o dorea oraşul, toată lumea din acest judeţ.


E dureros, dar când începi un proiect, în condiţiile în care l-am preluat. După două retrogradări şi o să mai fie multe de spus la sfârşitul campionatului, o să am multe de spus pentru că realitatea e cu totul alta. Noi am făcut-o să pară bună şi frumoasă, pentru că am nişte oameni minunaţi şi puternici caracteriali în jurul meu, ceea ce m-au făcut de multe ori să şi rămân integrat în acest proiecte. Mă încred în oamenii cu care lucrez, în jucătorii pe care-i văd zi de zi. Dacă s-ar şti realitatea din tot ceea ce se întâmplă sau ce s-a întâmplat de-a lungul timpului şi de-a lungul acestui sezon, lumea ar înţelege cu totul atlfel. Dar trebuie să muncim în continuare, să creăm în continuare această structură solidă, clubul a fost în ultimii ani în multe poziţii, dar nu cele mai fericite. Şi cumva am tras şi noi ponoasele. Am reuşit o oarecare emulaţie şi în rândul echipei şi în rândul oamenilor, dar drumul e lung şi sper ca băieţii să fie conştienţi că, aşa cum eu nu cedez niciodată, nici la ei nu e cazul. Ştiam că lucrurile nu se întâmplă peste noapte… A fost nu greu, foarte greu, ne-am asumat chestia asta, de aceea ţin să-i felicit pe toţi, inclusiv staff, jucători, pentru tot ce s-a realizat până acum, dar ca să te bucuri de ceva trebuie să încoronezi toată munca asta cu un obiectiv atins. Sper ca după trei zile să discutăm cu totul atlfel pentru că asta mi-aş dori. În momentul de faţă şi eu sunt supărat, cumva frustrat, dar o accept, e o înfrângere pe care o trăiesc din altă postură, o înfrângere pe care în momentul de faţă e mult mai greu de digerat faţă de când eram jucător”, a declarat Costel Pantilimon, directorul executiv al lui Poli.

Conducătorul amfitrionilor a fost la final huiduit şi înjurat de un grup de ultraşi, unii cerându-i chiar să plece. De partea cealaltă jucătorii au fost aplaudaţi de galerie, dar şi ei şi-au auzit reproşuri ori îndemnuri mobilizatoare pentru retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.