Solistul și chitaristul formației Celelalte Cuvinte, Călin Pop, revine cu un concert special la Timișoara, evenimentul urmând să se desfășoare joi 20 iunie la The 80s Pub, de la ora 21:30.
Recent, artistul și-a surprins fanii cu un single proaspăt și captivant, intitulat „Nestemate”. Această piesă nu este doar o adăugare la discografia sa impresionantă, ci și o demonstrație a versatilității și talentului său muzical. „Nestemată în această piesă este și tendința de a fi uneori altfel, de a compune diferit – precum ca cea a actorului care interpretează roluri cât mai diverse în filme sau piese de teatru diferite. Este specială experiența dar și perspectiva aparte și tentantă de a crea partituri și a înregistra pe rând la fiecare instrument care participă la îmbrăcămintea piesei”, spune Călin Pop.
Lansarea acestui single marchează încă un capitol important în cariera lui Călin Pop și a trupei Celelalte Cuvinte. Este o invitație pentru toți iubitorii de muzică să descopere și să aprecieze aceste „nestemate” muzicale, care ne amintesc de frumusețea și diversitatea artei sunetelor.
La sfârșitul anului trecut, Călin Pop și colegii săi din supergrupul Rocking (Mircea Baniciu, Tiberiu Bako, Valentin Potra, Teodor Pop și Octavian „Vita” Horvath) au lansat single-ul O sută de ani, cu ocazia Centenarului Universității Politehnica Timișoara.Artistul ne-a povestit câteva din amintirile sale din studenția petrecută în orașul nostru.
„Viața de student era grozavă pentru că în acea vreme studenții erau elitiști.
Studențil ascultau muzici bune, citeau cărți bune, erau însetați de cultură. Vroiau să vadă filme bune și valoroase. Atunci valoarea era foarte apreciată. Pasiunea pentru muzică cu studiile s-a îmbinat destul de greu. Mai mult eram pe la repetiții la Casa Studenților, mai mult îmi stătea gândul la afirmare decât la învățat. Ceea ce s-a și demonstrat prin perioada prin care am terminat facultatea. În loc de cinci ani am făcut șapte. Anul doi l-am făcut de trei ori. Până la urmă datorită faptului că m-am căsătorit și a apărut și Marius Pop, fiul meu, asta m-a făcut mai responsabil și m-a împins până la urmă ca să termin facultatea …deși tot timpul eram plecat cu trupa la festivaluri și dădeam concerte. Am multe amintiri din anul întâi, în care încă nu venise trupa la Timișoara. Aveam cu ei o înțelegere nescrisă ca și un jurământ nescris. Am activat în cenaclul Mecanicii la căminul 1MV acolo jos în underground. Am cântat și cu o trupă de latino americani și în același timp în 1980 în anul acela în care am fost eu liber și așteptam pe ceilalți doi – Marcel Breazu și Leontin Iovan – ca să apară la Timișoara, am cântat cu o trupă numită Eden. Care cânta un fel de pop rock. În trupă era și un pianist din RDG, Udo Franke. Un pianist de blues care ulterior a activat și în trupa Pro Musica. O altă amintire memorabilă a fost întâlnirea cu Florian Pittiș, care ne-a observat absolut întâmplător, în 1984 la festivalul Timrock, ediția a treia, în Parcul Rozelor. Întâlnire care ne-a dus pe noi cu trupa în liga întâi…și ne-a făcut legătura cu Electrecord. Așa am apărut pe discul «Formații Rock Nr. 8», și restul se cunoaște”, a spus Călin Pop.