„Amour à la française”. Ziua Franței, celebrată cu proiecții de filme, la...

„Amour à la française”. Ziua Franței, celebrată cu proiecții de filme, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Franței va fi marcată și la Timișoara printr-o selecție de șase filme dintre care cinci vor rula la cinematograful Victoria și unul la cinematograful Timiș, sub genericul „Amour à la française”, între 11 și 14 iulie.

„Cronica unei relații efemere” este povestea unei iubiri ascunse dintre un bărbat căsătorit și o mamă singură din Parisul contemporan, film la care posesorii de Card CulturaPlus beneficiază de intrare liberă, iar „Jeanne du Barry”, o femeie de moravuri ușoare care devine favorita oficială a regelui Ludovic al XV-lea, readuce pe ecrane atmosfera curții regale franceze din secolul al XVIII-lea. Juliette Binoche va putea fi revăzută în „Dragostea la foc mic”, film premiat la Cannes anul trecut pentru „Cel mai bun regizor”, iar la filmul „Cu sufletul la gură”, primul lungmetraj al lui Jean-Luc Godard, realizat în 1960, care îi are ca protagoniști pe Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg si Daniel Boulanger, intrarea posesorilor de Card CulturaPlus este, de asemenea, liberă.


Cei mici vor avea, la rândul lor,  parte de un film de animație, „Nina și secretul ariciului”.  Nu în ultimul rând, la cinema Timiș va rula filmul „Nedoriții”, noul lungmetraj al lui Ladj Ly, regizor nominalizat la Oscar pentru filmul său precedent.

Cu excepția filmului de animație pentru copii, care va fi proiectat la ora 15:30, toate celelalte proiecții încep la ora 20:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.