Guvernul român a numit nouă consuli generali în orașe de pe trei...

Guvernul român a numit nouă consuli generali în orașe de pe trei continente

0
DISTRIBUIȚI
Bianca Gavriliță

Guvernul român a numit joi nouă consuli generali. Aceștia vor reprezenta România la consulatele din nouă orașe de pe trei continente, Europa, America de Nord și America de Sud.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că „în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cadrul ședinței de Guvern din data de 4 iulie 2024, au fost adoptate nouă Hotărâri de Guvern privind numiri în funcția de consul general, șef de oficiu consular de carieră cu rang de consulat general”.

Propunerile de numire au rezultat în urma demarării unei noi sesiuni de implementare a procedurii de numire a consulilor generali ai României, lansată la data de 1 martie 2024 de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Secretariatul General al Guvernului.

Potrivit MAE „noile numiri în funcția de consul general au fost făcute luându-se în considerare criterii specifice acestor posturi, astfel încât reprezentarea României în afara granițelor țării să fie asigurată la un standard adecvat”.


Candidaturile au fost evaluate atât prin prisma obiectivelor propuse de către candidați în proiectul de mandat, cât și a modului în care aceștia s-au prezentat în cadrul interviului – ambele criterii reprezentând etape obligatorii ale Procedurii de numire a consulilor generali ai României, a mai explicat MAE.

Cele nouă persoane propuse pentru a ocupa o funcție de consul general sunt Bianca-Miruna Gavriliță (fost deputat de Timiș) la Consulatul General al României la Bilbao, Mihaela Savu la Birmingham, Lucian-Ilie Stănică la Chicago, Florin Vodiță la Frankfurt pe Main, Mihai Ciompec la Hamburg, Remus-Constantin Mărășescu la Nantes, Florin Tudorie la Sao Paolo, Adrian-Cosmin Vierița la Strasbourg și Bogdan-Mihai Stănescu la Valencia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.