Sezon deschis pe „litoralul vestului”. Ce îmbunătățiri au fost aduse la Ghioroc...

Sezon deschis pe „litoralul vestului”. Ce îmbunătățiri au fost aduse la Ghioroc (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Sfârșitul lunii iunie a însemnat pentru arădeni și nu numai, deschiderea Ghioroc Summer Fest, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, care a marcat începutul unui nou sezon estival pe malul lacului din podgoria Aradului, supranumit „litoralul vestului”, care atrage mii de locuitori din vestul țării. Summer Fest va continua și în lunile următoare cu Noaptea DJ-ilor în 20 iulie, „Vibes by the Lake” în 3 august și programul de închidere, în 1 septembrie, când este și ziua comunei Ghioroc.

Stațiunea turistică „litoralul vestului”

Comuna Ghioroc se află la doar 25 de kilomteri de Arad, în podgoria de la poalele munților Zarandului, și a devenit cel mai îndrăgit loc de destindere din apropierea orașului. Plaja de pe malul lacului a fost deja invadată de o mulțime de vizitatori dornici să se bronzeze și să se răcorească în apele lacului, să se bucure de numeroasele oferte de divertisment, din care nu lipsesc muzica, diferite jocuri și concursuri și să petreacă zile și seri de vară de neuitat pe micul litoral arădean.

În ultimul deceniu, investițiile pentru amenajările necesare în vederea creșterii atractivității zonei au sporit de la an la an, de câțiva ani comuna Ghioroc fiind declarată o stațiune turistică de interes local. Pe plaja de nisip au fost aduși palmieri și paturi de plajă cu baldachin, pentru a-i da un aer cât mai exotic, a fost amenajată o parcare cu aproape 700 de locuri care se va extinde, turiștii au la dispoziție nu mai puțin de nouă restaurante cu terasă iar cei care doresc să se plimbe pe lac o pot face cu hidrobicicletele în formă de lebădă. Există, de asemenea, un camping cu câteva zeci de locuri pentru turiștii veniți să stea mai mult de o zi în cocheta stațiune.

Film de promovare a podgoriei

Celebritatea stațiunii l-a adus la Ghioroc și pe deja celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru serialul „Flavours of Romania”, care a ales această atracție turistică a județului Arad pentru cel de-al treilea sezon al producției difuzate pe Netflix.

Charlie Ottley a venit cu dorința de a filma un material de promovare a podgoriei Miniș-Măderat și a litoralului vestului, pentru a face cunoscut acest loc turistic al Aradului, nu înainte de a face o baie în lac și de a degusta vestitele vinuri din cramele podgoriei.

Surse foto: aradon.ro, CJA, cniptarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.