În ce stadiu birocratic se află sala polivalentă de mari dimensiuni a...

În ce stadiu birocratic se află sala polivalentă de mari dimensiuni a Timișoarei. Cosmin Tabără: „Acest proiect așteaptă de mai bine de un an”

0
DISTRIBUIȚI

sursa imaginii: Cosmin Tabără / Facebook

Fostul viceprimar Cosmin Tabără, actual consilier local, a publicat informații despre stadiul în care se află viitoarea sală polivalentă a Timișoarei, arenă de mari dimensiuni dorită chiar lângă viitorul stadion de peste 30.000 de locuri, dar despre care nu s-a mai comunicat aproape nimic de multă vreme. Semn că nici nu s-au făcut pași semnificativi spre realizarea obiectivului.

Reamintim că este vorba de sala dorită de fostul primar Nicolae Robu neapărat în oraș și cu o capacitate foarte mare, chiar de 16.000 de locuri (puțin probabil să devină realitate), ceea ce ar face-o și cea mai mare din țară.

„Acest proiect așteaptă de mai bine de un an să fie propus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnico-Economice a Ministerului Dezvoltării.
Studiul de prefezabilitate este finalizat. În cadrul acestuia au fost propuse patru variante, iar una dintre ele a fost recomandată și aleasă. Am aprobat indicatorii economico-financiari în valoare de 137 de milioane de euro, acesta fiind prețul estimat pentru construcția sălii.
Pe lângă sala polivalentă, proiectul prevede două săli de antrenament, care vor fi conectate la sala principală, astfel încât să fie îndeplinite toate condițiile necesare omologării pentru organizarea de mari competiții și evenimente internaționale.
Din păcate, acest proiect, deși foarte costisitor, este absolut necesar orașului. În prezent, așteptăm finalizarea studiului în cadrul CTE, urmând ca aceeași societate care a realizat studiul de prefezabilitate să elaboreze studiul de fezabilitate. După finalizarea acestuia, vom putea vorbi despre lansarea licitației pentru proiectare și execuție.
Sala polivalentă va fi construită pe amplasamentul actualei baze sportive „Stoicov”, în spatele stadionului Dan Păltinișanu.
Atât proiectul sălii polivalente, cât și cel al stadionului au fost blocate anterior din cauza lipsei unui studiu de trafic. Acest studiu a fost realizat și donat ulterior, deblocând astfel aceste proiecte în anul 2022.
Este nevoie de o susținere puternică a acestui proiect din partea parlamentarilor de Timiș. Așteptăm implicarea lor, indiferent de partidul din care fac parte, deoarece acest proiect va genera o emulație semnificativă în Timișoara.



Le sunt dator cetățenilor orașului și ai județului cu aceste explicații, pe care mi le solicită frecvent. Vă asigur că voi face tot ceea ce ține de mine pentru ca acest proiect să avanseze.
Sunt conștient de faptul că procedurile sunt greoaie și că, în contextul actual, costurile pentru realizarea sălii sunt foarte mari. Totuși, se fac pași importanți în paralel pentru construirea stadionului”, a spus Cosmin Tabără.

Spațiul bazei sportive de lângă bătrânul stadion a fost cedat către CNI pentru marea sală polivalentă. Inițial au început lucrări de demontare și eliberare a spațiului, care servea pentru antrenamentele echipelor de fotbal. De exemplu terenul 1 avea și mini-tribună, spațiu tehnic, etc. Lângă sinteticul mare, primul din oraș, erau și vestiare de tip container. Toate au dispărut pentru a face loc, tot în buricul târgului, sălii al cărei șantier va mai întârzia mult și bine. Între timp alte echipe de juniori din oraș se chinuie să mai folosească sinteticul neîngrijit corespunzător de ani de zile. În timp ce Politehnica a reabilitat gazonul de pe terenul 1 pentru a se antrena. Terenurile de iarbă aveau și sistem de irigații destul de modern. Desigur autoritățile nu s-au gândit din timp că echipele sportive au nevoie în primul rând de infrastructură pentru antrenamente înainte de a intra în marile arene (deocamdată pe hârtie sau în stadiu de proiect și ele).

Altfel, în oraș există deja șantiere de arene în stare de abandon, precum sala polivalentă mai mică de lângă Baza 2 (începută în parteneriat PMT-UPT), respectiv baza de Tip 1 de pe str. C-tin Rădulescu, nefinalizată de CNI, care a dus însă la bun sfârșit lucrări similare în alte localități, precum la Moșnița ori Sânnicolau Mare! Timișoara va beneficia de condiții mai decente pentru spectatori și sportivii de performanță în aproximativ un an-doi prin finalizarea proiectelor de la arena Știința (tribună modernă, beneficiar UPT) ori Stadionul Eroii Timișoarei (PMT). Primăria Timișoara mai construiește și noua bază Dacia din Mircea cel Bătrân, proiect bun pentru sportul de masă.

sursa imaginii: Cosmin Tabără / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.