
Stagiunea recent încheiată la teatrul german din Timișoara are un bilanț onorant, care se remarcă prin trei premiere – „Poveste de Crăciun”, „Șefele” și „Struwwelpeter. Junk Opera” – spectacole selectate în șase festivaluri naționale și internaționale, un repertoriu care a cuprins 24 de titluri, 111 reprezentații pe scena timișoreană, în turnee și festivaluri în țară și străinătate și 13.022 de spectatori, gradul de ocupare a sălii fiind, în medie, de 91%.
Tot în această stagiune, teatrul german a realizat, în colaborare cu Capitala Europeană a Culturii Bad Ischl – Salzkammergut 2024, lectura scenică „valurile dunării” de Thomas Perle, prezentată atât în Bad Ischl, cât și la Timișoara, a organizat proiectul „Theater Connection – Teatrul care unește”, când mai mulți critici de teatru și jurnaliști au fost invitați să vizioneze trei spectacole de notorietate produse de teatre din România, și, împreună cu teatrul maghiar timișorean, a structurat o microstagiune comună în care au prezentat cele mai recente producții în fața unor critici și invitați din țară și din străinătate.
Au fost realizate, de asemenea, două proiecte în colaborare cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” – Weekendul lung de teatru NiL și cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană, cu participarea elevilor din Croaţia, Germania, Serbia, Ungaria şi România (Sibiu, Bucureşti şi Timişoara). iar spectacolul „Jurnal de România. Timișoara” a fost prezentat într-un turneu în Germania, la Teatrul de Stat din Bruchsal, unde a avut două reprezentații cu casa închisă.
În cadrul Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) care a avut loc la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, regizorul Niky Wolcz, colaborator al teatrului german din Timișoara și semnatarul regiei mai multor spectacol aflate în repertoriu, a fost distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate.