
Toamna își intră în drepturi în județul Timiș, iar acest weekend este dedicat gastronomiei locale cu două evenimente de tradiție care celebrează rețetele comunităților.
Asociația Visit Timiș recomandă iubitorilor de gusturi autentice să participe la Festivalul Ceaunelor de la Giarmata Vii și la concursul de gătit bulgăresc „Ukadénotu Kutélče” de la Dudeștii Vechi.
Festivalul Ceaunelor la Giarmata Vii
Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Ceaunelor de la Giarmata Vii va avea loc duminică, 5 octombrie, începând cu ora 13:00, la Căminul Cultural.
Bucătari amatori și profesioniști vor concura cu rețete tradiționale, iar după jurizare, fiecare echipă va oferi publicului între 25 și 30 de porții gratuite.
Atmosfera va fi întreținută de muzică live și ansambluri folclorice precum Flori din Câmpie, Datina și Cununa Timișului.
Evenimentul este organizat de Asociația Pro Datina și co-finanțat de Primăria Ghiroda.
Varză cu carne după rețetă bulgărească la Dudeștii Vechi
Sâmbătă, 4 octombrie, în Parcul Central din Dudeștii Vechi, va avea loc a XIII-a ediție a concursului „Ukadénotu Kutélče”. Competiția se concentrează pe prepararea celei mai bune verze cu carne la cazan, după rețete tradiționale bulgărești.
Startul se dă la ora 14:00, iar publicul va avea parte și de demonstrații din partea pompierilor voluntari.
Ambele festivaluri fac parte din eforturile de susținere a candidaturii Banatului la titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2028.
![Succes de zile mari la petrecerea care i-a adus în premieră la Timișoara pe cei de la [a:rpia:r] Soundsystem (foto)](https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2025/11/GL6A8035_resized-238x178.jpg)




