Cine este alesul PDL Timiș pentru alegerile europarlamentare. Cum l-a învins arădeanul...

Cine este alesul PDL Timiș pentru alegerile europarlamentare. Cum l-a învins arădeanul Falcă pe „brandul Timișului”, Ostaficiuc

1
DISTRIBUIȚI

Constantin Ostaficiuc presedinte PDL Timis (2)

Deși anunțau „succesuri zdrobitoare”, pedeliștii din Timiș vor rămâne cel mai probabil fără un reprezentant în Parlamentul European. Astăzi, portocaliii au făcut publică lista pentru alegerile din 25 mai. Planurile anunțate la ultima conferință de presă de deputatul Alin Popovciu s-au schimbat radical. La ultima discuție cu presa parlamentarul spunea că, cel mai probabil, candidatul PDL Timiș va fi consilierul județean, Mihăiță Bojin, care va ocupa locul 8 pe listă.


Ei bine, locul 8 a fost ocupat de candidatul din Arad, Cionca Arhir Iustin Marinel, în vreme cu lui Bojin i-a revenit poziție 13.

Contactat telefonic pentru a oferi o declarație pe tema candidaturii, dar și a locului ocupat, Mihăiță Bojin a menționat că „ceea ce pot să vă spun este că repartizarea s-a făcut în funcţie de rezultatele de la alegerile anterioare. Primii patru sunt deja europarlamentari, iar următorii au primit poziții în funcție de locul pe care organizaţiile judeţene l-au obţinut la alegerile anterioare”. Inițial, alesul pedeliștilor din Timiș pentru cursa de la europarlametare a fost liderul filialei Constantin Ostaficiuc, care deși inițial s-a lăudat că problemele cu ANI – care l-a declarat în conflict de interese, după ce, pe vremea când era șef al CJT, a închiriat fiicei sale o parcelă în PITT pentru afaceri – nu îl pot impiedica să candideze, s-a retras din cursă motivând că”regret această situație, știu că aș fi reprezentat cu cinste România în Parlamentul European. Înțeleg dezamăgirea colegilor mei, însă doresc să-i asigur că am luat cea mai bună decizie pentru partid”.

Pedelistul a luat această decizie „în urma consultării cu avocații săi, care l-au reprezentat în instanță în procesul de contestare a deciziei ANI privind conflictul de interese. Aceștia i-au sugerat ca fiind foarte probabil ca ANI să conteste la BEC candidatura sa, în această situație, PDL riscând să nu mai aibă lista completă și, implicit, să piardă reprezentanți în secțiile de votare din toată țara”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.